Tuesday, November 27, 2012

Tayangan Perdana Lagenda Budak Setan 2-KATERINA (Thanks Nuffnang.. :))

Assalammualaikum semua.. :)

Harituh (tak tau hari ape) aku masuk contest yang diajurkan Nuffnang. Pemenang contest ni akan mendapat tiket wayang utk menonton tayangan perdana Lagenda Budak Setan-2. Perghhh memang aku cepat-2 lah masuk kan. Nak memang just bagi slogan jek. Hehe. Aku tak berharap sangat yang aku akan dapat. Yelaa. Aku rase macam orang terakhir jek yang masuk contest tuh. So aku tak mengharap sangat lah kan.

Last friday, lepas balik daripada lunch aku bukak lah email. Yela nak tengok kot-2 ade utusan diraja masuk. Hehe mengarut. Tetibe ade email daripada Nuffnang. Aku ingat kan email ape jek. Bukak-2................... Jeng jeng jeng............





:: KLIK utk tumbesaran ::

Walawehhh. Aku dapat invitation utk tengok cerite Lagenda Budak Setan-2 (LBS-2). Mcm tak percaya jek. Tayangan perdana tuh. Wiwittt. *bangga jap*

Hee aku dgn tersenyum simpul mcm nak terloncat-2 pegi lah klik kat link yang die bagi tuh. Yela nak confirm kan yang aku akan pergi. Memang vangang lah kan kalo aku tak pergi. Nasib baik buat kat Pavillion jek. So memang dekat dengan opis aku. Jalan kaki pon boleh.

Yang lagi best dapat dua tiket tuhhh.. So lagi satu tiket tuh aku bagi lah si Afiq. Yelaa cerite jiwang-2 ni lagi afdal tengok dgn pakwe/makwe. Yerr dop? Hahha baru ade feel orang cakap. Cehhh :P

So semalam aku pergi lah ke pavillion. Mule-2 berdebar jugak taw. Yelaa tak pernah dapat tiket wayang free kan. So mule-2 ingat kene bayar. Sebenarnye bukan aku yang ingat. Tapi Afiq. Asik dok tanye jek kene bayar ke tak. Grrr nak berbulu aku menjawab nye. (walau pun hakikatnye aku tak berbulu) Hahaha.

Excited punye pasal, pukul 7.30pm aku dh tercegat kat situ. Yelaaa takut tiket habis. Katenye tiket akan dibagi dari nombor belakang. Aku taknak lah dpt seat depan. Sakit tengkuk ooo. Cukup lah mase aku tengok LBS-1. Nak tengok punye pasal sanggup iolls pilih seat paling depan. Keluar panggung terus cramp leher. (ok yang ini aku tipu)

Walaupun semalam hujan, aku sanggup tunggu. Tapi kesiannye Afiq lah. Sebab terpakse berhujan nak ke pavillion. Opis die kat Jalan Dungun. Memang basah jugak lah. Kena tunggu die keringkan baju. Tak macho lah masuk pavi baju basah (mate ke atas)

Agak-2 dah kering kitorang pegi lah tunggu kat lobby. Mule-2 macam blurr jugak kat mane nak amek tiket. Pegi kat kaunter katenye bukan amek kat situ. Kene amek kat atas. What ever. Aku tunggu jek lah. Tunggu-2, lepas tuh nampak amoi dua orang dok kat meja. Letak pelekat Nuffnang. Dah ade yang beratur. Aku pon follow jek lah bontot-2 orang yang kat depan. Hewhew. Tengok amoi-2 dah susun-2 ticket & badge I ♥ NUFFNANG.

:: ni lah tiket & badge ::

Dah dapat, kitorang beli air dulu. Ingat nak beli popcorn. Tapi disebabkan hujung bulan... So paham-2 lah. Hahha.

Dah masuk dalam tapi tak boleh masuk panggung lagi. Sementara nak tunggu cerite start kitorang amek lah gambar. Aku tak pandai nak bergambar. So sume muke aku macam vangang sikit.. 


:: mintak orang laen amekkan ::


:: kat depan poster LBS-2 ::
Lambat lagi kot nak start. Pukul 9pm katenye. Aku pon melepak lah jap kat luar tu dgn Afiq.. Sembang-2, gosip-2 & jiwang-2 jap. *pitam*

Tengah sembang-2, tetibe Afiq tegur. "Eh, Farid Kamil lah" Aku ni jenis yang rabun. Orang pon tak boleh nampak. Aku balas lah, "Ye-2 jek kamu ni". Afiq cakap lagi, "Iye lah gilerrr". Pastuh tarik tangan aku pegi kat red carpet. Grr gile ko panggil aku? =,= Sabar ek lah..

Eh-2 betol lah.... Hahha teruje giler.. 1st time kot jumpe face to face. Haha.



:: teruje dapat jumpe dorang :D ::



:: abaikan muke aku... fokus kat maya karin. erkk seram pulak ::


:: mase senyum ni menggeletar kot. nebes punye pasal ::

:: eh, tetibe ade Remy Ishak. hahah ::

Hehe yang tuh jek dapat amek. Tuh pon berebut nak amek. Dan lagi satu aku nebes giler jumpe dorang. Tak paham aku. Batak sangat gamaknye... Hahaha.

Dah abis bergambar kitorang masuk lah dalam panggung. Mule-2 aku ingat seat kitorang kat belakang taw. Sebab no seat D08 & D09. Kalo D mesti kat depan kan. Terus aku membebel. Yela. Kate sape yang datang awal dapat seat belakang. Grr.

Masuk-2, rupenye seat aku kat belakang. Hahah. Membebel tak tentu pasal. Hurghhh!! Aku ingat dah masuk boleh lah tengok wayang terus. Rupenye ade lagi acaranye. Mule-2 ucapan dari artis-2. Lepas tuh ade cabutan bertuah pulak. Aku memang sah-2 tak pernah bertuah kan. So takde lah nak dpt hadiah cabuat bertuah tuh. Tapi yang best ade hadiah utk dressing paling menarik malam tuh. Pehh kalo lah aku tahu mesti aku pakai cun-2. Tak pon pelik-2. Ni pakai baju keja memang takkan dapat lah kan.

Pemenang nye couple pakai baju warne merah kau. Menyala siot.. Haha. Hadiah best jugak. Percutian ke Bali, Indonesia. Sempat si Farid tanye dah kawen belom. Kalau belom kawen kene pegi lepas kawen lah yer... Hahha sume gelak dalam tuh. Tak sangka pulak pandai melawak jugak En. Farid ni. Awww. 

Dekat pukul 10pm jugak lah cerite nye nak start. Hurmm komen aku cerite ni memang best. Tapi aku rase lagi best kot kalo pakai pelakon yang sama. mcm watak Katerina tuh. Kalo maintainkan lagi watak tuh kat Fazura mesti cun. Aku tak cakap lah Maya berlakon tak best. Tapi tuh lah. Dalam cerite ni akan ade flashback mase Kasya dgn Kate jumpe. Tapi yang tak best flashback nye kene lakonan semula oleh si Maya. So aku yang pernah tengok LBS-1 rase macam alahhhh. Kalo Fazura jugak kan best. Tapi lakonan Maya pon tak kurang hebatnye uolls..

Cerite ni pon ade part sedih nye. :'( Lagi-2 time anak Kasyah meninggal. Perghh meruntun jiwa keibuan aku ni taw. Hahah walau tak pernah jadi ibu tapi aku kakak kepada adik-2 aku yang tak beribu. Hee dah stop. :') So aku rekemenkan kat korang pergi lah tengok. Memang tak rugi punye. Percaya lah.

Cerite ni akan berada di panggung hari Khamis ni iaitu 29.11.2012. So cepat-2 lah book tiket kat panggung wayang yang terdekat. Eceh promote pulak ekk.. Ahakss...

Sekian sahaja dari aku. Nak buat kerja. Banyak kot. Perghhh ! Daaa.

Wassalam..

Wednesday, November 21, 2012

Tahniah Dear :) ♥

Assalammualaikum... Heee. Lame gilerr tak hapdate blog. Dah berabuk. Labah-2 pon dh buat sarang. Ok yg ni aku tipu.


Busy membuatkan aku tak dapat nak update blog. Banyak cerite-2 yang aku nak posting kat sini tapi tu lah. Kesibukan aku ni mengalahkan perdana menteri pulak. Hahah. Bajet :P

Dah-2.. Jangan nak merapu banyak-2. -,-

Balik kepada topik asal. Hee :) Sebenarnye aku nak ucapkan tahniah kat my dear ♥ MOHD AFIQH BIN MOHD SALLEH . Fuhh panjang benor namenye. Aku memang suke sebut full name dia  ;) 

Tahniah sebab dh konvo. Walaupun saya tak ikut mase awk konvo tuh tapi saye tetap bangga dgn awk. Memang lah teringin sangat nak tengok awak pakai jubah, pakai topi segi empat ade juntai-2 kat tepi. Tapi nak buat mcm mane. Kesibukan kerja memang tak boleh elak. Lagi-2 cuti tahunan dah habis kan.

Dah habis belajar+konvo ni cari lah keje yang sesuai dgn kelayakan awak. Yela. Takkan kite belajar tapi tak praktiskan. Betol tak? Rugi oo. :D



:: wif mak+pak die ::

:: mak, Afiq & mira ::


:: nak campak topi kot ::


:: senyum kepuasan ::


:: ape yg awak buat tuh ::

:: senyum :D ::



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
♥ Copyright © 2012 reserved to WahyuNie WaHip. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa