Tuesday, October 28, 2014

[IKLAN] : Pulut Kuning 2 Tingkat



~ Pulut Kuning 2 tingkat
~ sesuai untuk majlis perkahwinan, sambut hari lahir, doa selamat dll
~ berminat boleh whatsapp saya 0108979543 (ayu)
~ singgah juga ke page kami GUBAHAN HANTARAN TINAJU

[TRIP]: Pulau Redang, Terengganu

Assalammualaikum.

Hee actually travel ke terengganu ni dah lame. Cuti sekolah bulan 3 haritu. Cerita dah basi pun. Aku ni tahap malas nak update blog tak tahu la nak terangkan macam mana.

Kali ni aku ke Pulau Redang dengan family aku. Hampir 20 orang yang follow. Ramai budak-budak. Semua sepupu aku. Hee aku la sepupu yang paling gede.

Kitorang bergerak pada 21.3.2014 jam 10.00 malam macam tu la. Kitorang menaiki bas SANI EXPRESS. Aku saje nak try sani ni. Mula-2 aku ingat ada tv. Sbb aku tengok orang lain naik bas ni ada tv. Aku punya bercerita kat sepupu sepapat aku yang bas ni ada tv. Hee naik-2 tv takde. Turun bas kena bash. Cett tak bersyukur betol budak-budak ni. Bas yang aku ambik ni jenis double dacker. Mula-mula tu aku ingat nak dok kat tingkat atas. Tapi disebabkan ramai pulak keluaga Pak Basri ni semuanya nak dok atas so terpaksa lah aku yang mengalah. Hee kata cucu sulung. Ekeke.

:: selfie sementara tunggu bas :: adik & makcik aku ::
Perjalanan ke Kuala Terengganu hampir makan masa 8 jam. Tapi pakcik drebar tu ada la berenti kat 'r&r' tepi jalan tu. Aku ingat turun-2 dapat la makan sedap-2. Hee tengok macam takda apa je. Aku just minum air teh tarik je. Kasi segar badan. Hehhe. Pakcik drebar tu bag masa 20 minit je utk rehat, buang air kecil besar segala bagai tu. Dah habis 20 minit kitorang pun teruskan perjalanan.

Aku naik bas terus tertidur. Sedar-2 dh sampi kat perhentian bas. Tengok jam dh pukul 6 pagi. Turun dari bas, ambik semua barang dan lepak jap kat stesen bas. Aku tengah fikir macam mana nak pegi ke Jeti tu. Sebabnya apa yang aku baca dari blog-2 lain Jeti tu dekat je dengan stesen bas. Jalan kaki 10 minit dah sampai. Tapi disebabkan pagi tu masih gelap kitorang decided nak tunggu terang sikit. Dalam setengah jam macam tu kitorang tanya la pakcik-2/makcik-2 kat situ macam mana nak ke Jeti. Rupanya memang dekat pun. So kitorang pun teruskan perjalanan ke Jeti.

Sampai jeti, rupanya jeti tak bukak lagi. Dalam pukul 9 macam tu la baru dorang open. So kena lah tunggu lagi. Aku dengan kelaparannya. Hahaha. AKu ni jenis makan pagi. Kalau tak makan pagi akan mengidap penyakit pakinson. Hhaahah tak tau betul ke tidak.

:: sementara pintu gate nak dibuka, kita selfie dulu ::

Hee penat pulak aku nak menaip. Takpe. Nanti tunggu next entry. Aku akan share tempat tinggal, aktiviti kami sepanjang percutian kat Redang tu.

Tungguuuuuu.

Bye. Wassalam







Thursday, October 16, 2014

[IKLAN]: Doorgift Agar-agar Kering Bunga Tulip by Gubahan Tinaju Hantaran

Salam.

New Design from Tinaju Hantaran

Berminat boleh whatsapp saya 0108979543 (ayu).

Sesuai untuk majlis pertunangan, perkahwinan, doa selamat, majlis-majlis korporat dan sebagainya.

Warna juga boleh dipilih mengikut citarasa sendiri. :)

:: agar-agar kering bunga tulip ::

Luahan .

Assalamualaikum. Huu lamanya tak berblog. Dan lamanya tak menulis. Tapi kalau aku tulis & post ade ke orang bace? *sedihhh*

Hari ini tetiba je aku rasa macam nak menulis. Nak meluahkan perasaan. Sekarang ni aku dh pun bekerja kat tempat baru. Yang lebih efisen dan yg lebih dekat dgn rumah. Dalam 10 minit macam tu dh sampai.

Tapi disebabkan tempat kerja aku ni kawasan elit aku rasa macam kecik je berada kat kawasan ni. Nak makan pun segan. Hee bukan sebab tak berkemampuan tapi sebab aku rasa macam tak sesuai. Dengan pakai aku yang macam orang kampung. Aku tengok orang lain nampak havoc walaupun dorang pun sebenarnya sama je position kerja dengan aku.

Hee aku ni kerja sensorang. Opis aku ada 3 orang boss. Dan aku la sorang je staff aka kuli. Ekeke. Tapi takpe. Aku suka kerja sensorang ni. Sebabnya takde politik dalam opis. Aku tak suka nak berpolitik dalam opis. Sakit kepala. Dah le masalah kat rumah banyak. Belum lagi nak handle masalah opis. Tapi sekarang aku bahagia.

Aku bahagia. Tapi kadang-kadang aku sunyi. Aku kena lupakan semua kisah, kenangan aku dengan dia. Aku dah tak ada apa-2 pun dengan dia. Tapi dalam fikiran, hati aku masih ingat dia. Aku taknak tunjukkan sangat. Sebab aku masih ade harga diri. Biarlah dia dengan perangainya. Huu mungkin take time untuk aku lupakan semua ni. Yela hubugan yang terjalin selama 4 tahun hanya sia-2 je.

Takpe la. Aku anggap itu semua pengajaran & pengalaman yang berharga dalam hidup aku.

Haishhh ape ke hal aku ni dok meluahkan perasaan pulokk. Adeii. Dah ler. Nak buat keje sikit.

Bye...

:: tunjuk muka tuan tanah :D ::

Thursday, March 6, 2014

Awesome Giveaway by FatinDiana



Salam semua. Tetiba harini mood rajin nak join giveaway by adik Fatin :)

Nak join klik banner yerrr

Wassalam..


Thursday, February 20, 2014

Hello Kitty Malaysia Is Finally Here Today!

A Super Good News to all Hello Kitty Fans!!
I believe a lot of you girls and guys searching around
where to grab for Hello Kitty products in Malaysia for a really
long time…
And today…
Finally… Hello Kitty Malaysia is here..!
They are selling for Hello Kitty products through online!
They’ve launched right now and as a special launch offer,
you can have free Cute 3D Hello Kitty Model at zero cost.
If you don’t believe me check it out for yourself here, while
it’s still available:
==> http://www.hellokittymalaysia.com
This special 3D Hello Kitty Model is valid for a limited time
only, which it may be taken off completely. Stop reading this now,
and go to the Hello Kitty Malaysia website and claim all the
bonuses now:
==> http://www.hellokittymalaysia.com
If you’re reading this blog post too late, then you may have missed it.
Don’t leave a comment to complain because there’s nothing I can do.
I DID tell you it’s a limited offer :)
Hello Kitty Malaysia
Claim This Bonus

Wednesday, January 29, 2014

New Design Agar-Agar Kering from Gubahan Hantaran Tinaju ^_^

Salam semua. Gubahan Hantaran Tinaju telah keluarkan design baru untuk agar-agar kering. Actually kami keluarkan design baru ni untuk photoshoot Majalah Rasa. Insya Allah akan keluar bulan 4 tahun ni. Nanti aku update kalau dah keluar lah.. Hahah.

Apa-2 pun jom kita freshkan mata kita dengan gambar design terbaru dari Gubahan Tinaju Hantaran.

Cekedouttttt!!


:: agar-agar kering kelopak bunga ::


:: agar-agar kering bunga matahari ::


:: doorgift agar-agar kering kelopak bunga ::


:: gambar untuk photoshoot Majalah Rasa ::


Lawa dok?? Berminat boleh PM, email (tinaju_hantaran@yahoo.com.my, tinaaming81@gmail.com,wahyuniewahip@gmail.com,ayunie_wahip@yahoo.com) , whatsapps, calling-2 (010-8979543).. Hehe. Agar-2 kering ni sesuai untuk hantaran tunang/kahwin, untuk cenderahati tetamu pun boleh. Tak kesah. Mihmih. So apa tunggu lagi. PM aii laju-2.

Wassalam...

Nota Kaki: pliss klik HERE !! TQVM >.<

Wednesday, January 22, 2014

Pakej Hantaran Bajet Fresh Flower 2014

HANTARAN BUDGET FRESH FLOWER 2014


5 dulang termasuk SIRIH JUNJUNG hanya RM350.00
7 dulang termasuk SIRIH JUNJUNG hanya RM455.00
9 dulang termasuk SIRIH JUNJUNG hanya RM585.00

PAKEJ TERMASUK:
~ SEWAAN BEKAS HANTARAN (boleh pilih dlm koleksi tinaju)
~SEWAAN DULANG PAHAR
~SEWAAN ALAS DULANG
~ SEWAAN AKSESORI (balang kaca, bekas cincin, bekas cek dll)
~UPAH GUBAH



Anda hanya perlu berikan barang-barang hantaran perkahwinan@pertunangan sahaja... yang lain-lain saya sediakan... mudah bukan?? 


Tunggu apa lagi... cepat tempah sekarang... sementara tarikh masih available... CEPAT!! CEPAT!!


Berminat?? bolehlah hubungi tina di 014-2321101 atau email di tinaju_hantaran@yahoo.com.my/tinaaming81@gmail.com...

Akhirnya........

Assalammualaikum semua.. ^_^

Finally!! Hee lame benor tak hapdate belog. Bukan busy benor pun. Ate tak tau nak cerita apa kat dalam ni *walaupun ada jek cerita nak dicerita*

Sejak akhir-2 ni aku layan betul cerita korea. Dulu punya la tak suka. Bila adik aku dok pasang lagu Fantastic Baby tu terus aku macam berbulu jek. 'K-pop terussssssss' Hahaha. Sekarang dah kena penangan k-pop kena perli balik dengan adik. Adoyaiiii..

Aku ni takda lah fanatic sangat. Tapi sejak-2 dah melayan Running Man ni terus aku dok layan cerita kpop. Rugi lah amek channel 393 tapi tak nonton. Bayar tiap-2 bulan tapi ngak nonton. Rugi dehhhh..

Aku jadi terjatuh hati dengan variety show korean ni. Tiap jumaat aku akan pastikan tak terlepas tengok Running Man. Hahha sabtu pulak sambung untuk double shot. Nampak tak penangan nya di situ. Sekarang ni satu rumah dah terjebak dengan Running Man. Hahahaha.

:: Monday Couple :* ::

Cerita-2 korea yang aku dah layan antaranya:-

1) I Hear Your Voice



2) Fashion King



3) Jang Ok Jung



4) The Heirs



5) My Love Madame Butterfly



6) King of Ambition



7) The Birth of Family


8) The Stranger of Housekeeper



9) Incarnation of Money



10) Full Hose Take 2



11) When Tomorrow Comes



12) The Great Doctor



13) My Love From Another Star - latest



Hee nampak tak kekpopan aku disitu? Ekeke. Sekarang ni aku tengah marathon untuk My Love from Another Star. Kat tv lambat lah. Aku ni dah lah bukan jenis yang penyabar. Sebab tu Afiq lari.. Ekekek ^_^

Kalau korang nak layan kat internet boleh try kat gooddrama.net.

Layannnnnnnn.

Wassalam :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
♥ Copyright © 2012 reserved to WahyuNie WaHip. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa