Monday, December 17, 2012

''Segmen Up Follower Bulan Disember''




Assalammualaikum.. Hari ni nak ikut segmen adik manis ni. Huu nak kasi up followers blog aku... Huu..

Sape-2 nak ikut segmen ni boleh lah klik kat banner di atas tuh...

Psst: ade hadiah misteri .. Wiii :D

Tuesday, November 27, 2012

Tayangan Perdana Lagenda Budak Setan 2-KATERINA (Thanks Nuffnang.. :))

Assalammualaikum semua.. :)

Harituh (tak tau hari ape) aku masuk contest yang diajurkan Nuffnang. Pemenang contest ni akan mendapat tiket wayang utk menonton tayangan perdana Lagenda Budak Setan-2. Perghhh memang aku cepat-2 lah masuk kan. Nak memang just bagi slogan jek. Hehe. Aku tak berharap sangat yang aku akan dapat. Yelaa. Aku rase macam orang terakhir jek yang masuk contest tuh. So aku tak mengharap sangat lah kan.

Last friday, lepas balik daripada lunch aku bukak lah email. Yela nak tengok kot-2 ade utusan diraja masuk. Hehe mengarut. Tetibe ade email daripada Nuffnang. Aku ingat kan email ape jek. Bukak-2................... Jeng jeng jeng............





:: KLIK utk tumbesaran ::

Walawehhh. Aku dapat invitation utk tengok cerite Lagenda Budak Setan-2 (LBS-2). Mcm tak percaya jek. Tayangan perdana tuh. Wiwittt. *bangga jap*

Hee aku dgn tersenyum simpul mcm nak terloncat-2 pegi lah klik kat link yang die bagi tuh. Yela nak confirm kan yang aku akan pergi. Memang vangang lah kan kalo aku tak pergi. Nasib baik buat kat Pavillion jek. So memang dekat dengan opis aku. Jalan kaki pon boleh.

Yang lagi best dapat dua tiket tuhhh.. So lagi satu tiket tuh aku bagi lah si Afiq. Yelaa cerite jiwang-2 ni lagi afdal tengok dgn pakwe/makwe. Yerr dop? Hahha baru ade feel orang cakap. Cehhh :P

So semalam aku pergi lah ke pavillion. Mule-2 berdebar jugak taw. Yelaa tak pernah dapat tiket wayang free kan. So mule-2 ingat kene bayar. Sebenarnye bukan aku yang ingat. Tapi Afiq. Asik dok tanye jek kene bayar ke tak. Grrr nak berbulu aku menjawab nye. (walau pun hakikatnye aku tak berbulu) Hahaha.

Excited punye pasal, pukul 7.30pm aku dh tercegat kat situ. Yelaaa takut tiket habis. Katenye tiket akan dibagi dari nombor belakang. Aku taknak lah dpt seat depan. Sakit tengkuk ooo. Cukup lah mase aku tengok LBS-1. Nak tengok punye pasal sanggup iolls pilih seat paling depan. Keluar panggung terus cramp leher. (ok yang ini aku tipu)

Walaupun semalam hujan, aku sanggup tunggu. Tapi kesiannye Afiq lah. Sebab terpakse berhujan nak ke pavillion. Opis die kat Jalan Dungun. Memang basah jugak lah. Kena tunggu die keringkan baju. Tak macho lah masuk pavi baju basah (mate ke atas)

Agak-2 dah kering kitorang pegi lah tunggu kat lobby. Mule-2 macam blurr jugak kat mane nak amek tiket. Pegi kat kaunter katenye bukan amek kat situ. Kene amek kat atas. What ever. Aku tunggu jek lah. Tunggu-2, lepas tuh nampak amoi dua orang dok kat meja. Letak pelekat Nuffnang. Dah ade yang beratur. Aku pon follow jek lah bontot-2 orang yang kat depan. Hewhew. Tengok amoi-2 dah susun-2 ticket & badge I ♥ NUFFNANG.

:: ni lah tiket & badge ::

Dah dapat, kitorang beli air dulu. Ingat nak beli popcorn. Tapi disebabkan hujung bulan... So paham-2 lah. Hahha.

Dah masuk dalam tapi tak boleh masuk panggung lagi. Sementara nak tunggu cerite start kitorang amek lah gambar. Aku tak pandai nak bergambar. So sume muke aku macam vangang sikit.. 


:: mintak orang laen amekkan ::


:: kat depan poster LBS-2 ::
Lambat lagi kot nak start. Pukul 9pm katenye. Aku pon melepak lah jap kat luar tu dgn Afiq.. Sembang-2, gosip-2 & jiwang-2 jap. *pitam*

Tengah sembang-2, tetibe Afiq tegur. "Eh, Farid Kamil lah" Aku ni jenis yang rabun. Orang pon tak boleh nampak. Aku balas lah, "Ye-2 jek kamu ni". Afiq cakap lagi, "Iye lah gilerrr". Pastuh tarik tangan aku pegi kat red carpet. Grr gile ko panggil aku? =,= Sabar ek lah..

Eh-2 betol lah.... Hahha teruje giler.. 1st time kot jumpe face to face. Haha.



:: teruje dapat jumpe dorang :D ::



:: abaikan muke aku... fokus kat maya karin. erkk seram pulak ::


:: mase senyum ni menggeletar kot. nebes punye pasal ::

:: eh, tetibe ade Remy Ishak. hahah ::

Hehe yang tuh jek dapat amek. Tuh pon berebut nak amek. Dan lagi satu aku nebes giler jumpe dorang. Tak paham aku. Batak sangat gamaknye... Hahaha.

Dah abis bergambar kitorang masuk lah dalam panggung. Mule-2 aku ingat seat kitorang kat belakang taw. Sebab no seat D08 & D09. Kalo D mesti kat depan kan. Terus aku membebel. Yela. Kate sape yang datang awal dapat seat belakang. Grr.

Masuk-2, rupenye seat aku kat belakang. Hahah. Membebel tak tentu pasal. Hurghhh!! Aku ingat dah masuk boleh lah tengok wayang terus. Rupenye ade lagi acaranye. Mule-2 ucapan dari artis-2. Lepas tuh ade cabutan bertuah pulak. Aku memang sah-2 tak pernah bertuah kan. So takde lah nak dpt hadiah cabuat bertuah tuh. Tapi yang best ade hadiah utk dressing paling menarik malam tuh. Pehh kalo lah aku tahu mesti aku pakai cun-2. Tak pon pelik-2. Ni pakai baju keja memang takkan dapat lah kan.

Pemenang nye couple pakai baju warne merah kau. Menyala siot.. Haha. Hadiah best jugak. Percutian ke Bali, Indonesia. Sempat si Farid tanye dah kawen belom. Kalau belom kawen kene pegi lepas kawen lah yer... Hahha sume gelak dalam tuh. Tak sangka pulak pandai melawak jugak En. Farid ni. Awww. 

Dekat pukul 10pm jugak lah cerite nye nak start. Hurmm komen aku cerite ni memang best. Tapi aku rase lagi best kot kalo pakai pelakon yang sama. mcm watak Katerina tuh. Kalo maintainkan lagi watak tuh kat Fazura mesti cun. Aku tak cakap lah Maya berlakon tak best. Tapi tuh lah. Dalam cerite ni akan ade flashback mase Kasya dgn Kate jumpe. Tapi yang tak best flashback nye kene lakonan semula oleh si Maya. So aku yang pernah tengok LBS-1 rase macam alahhhh. Kalo Fazura jugak kan best. Tapi lakonan Maya pon tak kurang hebatnye uolls..

Cerite ni pon ade part sedih nye. :'( Lagi-2 time anak Kasyah meninggal. Perghh meruntun jiwa keibuan aku ni taw. Hahah walau tak pernah jadi ibu tapi aku kakak kepada adik-2 aku yang tak beribu. Hee dah stop. :') So aku rekemenkan kat korang pergi lah tengok. Memang tak rugi punye. Percaya lah.

Cerite ni akan berada di panggung hari Khamis ni iaitu 29.11.2012. So cepat-2 lah book tiket kat panggung wayang yang terdekat. Eceh promote pulak ekk.. Ahakss...

Sekian sahaja dari aku. Nak buat kerja. Banyak kot. Perghhh ! Daaa.

Wassalam..

Wednesday, November 21, 2012

Tahniah Dear :) ♥

Assalammualaikum... Heee. Lame gilerr tak hapdate blog. Dah berabuk. Labah-2 pon dh buat sarang. Ok yg ni aku tipu.


Busy membuatkan aku tak dapat nak update blog. Banyak cerite-2 yang aku nak posting kat sini tapi tu lah. Kesibukan aku ni mengalahkan perdana menteri pulak. Hahah. Bajet :P

Dah-2.. Jangan nak merapu banyak-2. -,-

Balik kepada topik asal. Hee :) Sebenarnye aku nak ucapkan tahniah kat my dear ♥ MOHD AFIQH BIN MOHD SALLEH . Fuhh panjang benor namenye. Aku memang suke sebut full name dia  ;) 

Tahniah sebab dh konvo. Walaupun saya tak ikut mase awk konvo tuh tapi saye tetap bangga dgn awk. Memang lah teringin sangat nak tengok awak pakai jubah, pakai topi segi empat ade juntai-2 kat tepi. Tapi nak buat mcm mane. Kesibukan kerja memang tak boleh elak. Lagi-2 cuti tahunan dah habis kan.

Dah habis belajar+konvo ni cari lah keje yang sesuai dgn kelayakan awak. Yela. Takkan kite belajar tapi tak praktiskan. Betol tak? Rugi oo. :D



:: wif mak+pak die ::

:: mak, Afiq & mira ::


:: nak campak topi kot ::


:: senyum kepuasan ::


:: ape yg awak buat tuh ::

:: senyum :D ::



Tuesday, October 30, 2012

Segmen: Jom Follow




Salam. Hee buat entry jek pasal segmen. Pasal giveaway. Tak bosan ke? Hahha. Aku tak bosan. Aku suke join-2 ni. Boleh menambahkan followers sedia ade. Ngee. Followers aku pon tak ramai sangat. Tuh yang rajin benor nak join. Ahaks.. :D

Kalo nak join boleh klik banner ek.

Followers terkini berjumlah 79 orang.

First Giveaway by myoldcrumpleddiaries



Salam. Kali ni nak join giveaway dari blogger ni pulak. Hee harap-2 ade luck lah. Teringin jugak nak hadiah. Ngee.

Sape-2 nak join boleh klik banner kat atas. Tarik tutup 1 November 2012 ni. So cepat-2 lah join. ;D

Wednesday, October 24, 2012

Segmen "Cubit-cubit Manja"



Assalammualaikum.

Hee buat entry jek pasal segmen eh? Hahha. Mood tengah rajin nak join segmen. Kali ni nak join segmen cik Lezza pulak. :D

Saja join segmen ni kerana aku nak tambah followers. Nak naikkan trafik blog ni. Boleh? Haha :D

Kalau korang rase-2 atau nak join boleh klik SINI.

Rilex. Mase banyak lagi. Sebab cik Lezza tak bagi lagi due date. Haha. Moh kite pakat-2 join. Boleh menambahkan followers yang sedia ade. Ngee ;D

"SURPRISE GIVEAWAY by FD"




Assalammualaikum.

Hari ini aku nak join satu giveaway from adik manis Diana. Waa 1st time join. Hee sape-2 nak join boleh kalau korang nak join boleh lah klik di SINI.

Cepat-2. Due date 27 Oktober ni. :D

Tuesday, October 23, 2012

[NOTA PENDEK]: Berdebar..

Assalammualaikum.

Hurmm kenapa ek hati aku ni dup dap dup dap. Mcm ade bende yang tak kena jek. Harap-2 ni hanya sementara saja. :(

Aku tak suke lah perasaan macam ni. Nak buat kerja pun tak senang. Yela. Rase tak sedap hati kan? 



Friday, October 19, 2012

Segmen Miz Ruha | Lesen

Assalammualaikum semua. Selamat hari Jumaat. Hari ni aku terbace entry sorang blogger. Dia buat segmen. Senang jek segmen ni. Hahha berlagak. Segmen bercerite pengalaman korang/pakcik korang/makcik korang or sape-2 dengan korang mase amek LESEN MEMANDU. Waa gitu. Aku pon terase nak join. Hehe yela. Aku kan baru amek lesen jugak. Cerite tuh aku ade post kat SINI



Tapi takpe. Aku akan ceritekan kt sini kalo korang malas nak bukak. Aku ringkaskan lah ek. Aku amek lesen motor dgn kereta. Dijadikan cerite, mase amek ujian JPJ kereta aku dh gagal 2kali. Sbbnye aku sangkot kat bukit. Siot tol. Mase belajar boleh pulak nak lepas kan. Dah nak test boleh pulak tak lepas. Pfftttt! Yang tak tahan 2 kali pulak tuh yang sangkot. Sabar jek lah mak. -_-"

Motor aku sekali jek dah lulus. Ecehhh! Berlagak ko. Haha sekali sekala berlagak. Ngee :D

Kali ketiga nak amek test kereta, aku malas nak mengharap yang aku lulus. Aku berserah jek. Kalo lulus alhamdulillah. Kalo gagal, malas aku nak repeat. Yela. Dah 3 kali kot kalo aku gagal lagi. Tengah menunggu giliran tuh hati aku berdebar jek. Kaki tangan sume sejuk mejuk. Boleh pulak tang-2 tuh nak berak lah. Nak kencing lah. Macam-2.

Dah tibe giliran, aku pun masuk lah kereta. Bace bismillah dulu. Huhu neves beb. Amek spm pon tak mcm ni. Haha. 

Dan paling tak sangka aku boleh lepas kat bukit. Wiii. Aku suke aku suke. Gedix jap ;)

Rase nak melompat-2. Hahah. Yela suke punye pasal kan. Bayangkan lah dah due kali gagal. Yang ni lulus pulak. Hurmm syukur..

Aku rase tu jek kot nk cite. Nak bace lagi terus klik kat SINI.

Ok lah. Wassalamm~ (^_^)

Tuesday, October 16, 2012

"Segmen: Siapa blogger bertuah by Nelly dan Nabila Medan?"

Assalammualaikum. Baru terperasan diri ini telah ditag oleh Jaja untuk join satu segmen ni. Huu lame tak join segmen-2. So saye nak join lor. Ekeke.

http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2012/10/segmen-siapa-blogger-bertuah-by-nelly.html



Syarat-syarat :
- Buat entri yang bertajuk "Segmen : Siapa blogger bertuah by Nelly dan Nabila Medan ?"
- Follow blog Nelly The Strange dan Nabila Medan .
- Tampal banner yang telah disediakan oleh kami di entri tersebut dan link kan ke salah satu blog antara kami .
- Like fanpage kami :
 
 

- Tag kepada 3 orang rakan dan pastikan mereka tahu .
- Akhir sekali , pastikan bagi link yang betul kepada Nelly dan Nabila di kotak komen . Pastikan beri link kepada kedua-dua blog !



Dengan rase rendah hati saye nk tag bertiga ini:-

1. Auntie Tina

2. Cik Sha 

3. Cik Si Pipi Merah 


Moh kite join segmen ni. Moh.. Moh.. :)

Wajah Baru... (^_^)



Assalammualaikum semua. Hee hari ini hati aku mcm ade taman lah. Peewitt.. ;) Mane tak kembang setaman kan. Korang tak perasan ke perbezaan kat blog aku ni? -.- Cett. Sampai hati. -_-"

Blog aku dah makin cantekk. Wiwitt. Thanks kepada Sha sebab dah edit blog ayu cantek-2. Waa saye suke, saye suke. Mood gedik melande sude. Ahaks.. :P

Blog dah makin cantek :P. So kene lah buat entry banyak-2. Tak gune jugak kalo blog cantek tapi takdo entry. Yerr dop? Haha. 

Btw, aku teramat berpuas hati dgn hasil edit cik Sha kite. Kalo korang-2 yang malas nak cantekkan blog tapi nak cantekkan blog boleh lah singgah kat blog Cik Sha kite. Bayaran serendah RM5. Murah kan? Aku buat ni tak sampai RM20 pon. Tapi hasilnya teramat memuaskan. Thanks lagi sekali. :)

Sape-2 yang nak menggunakan khidmat edit Cik Sha boleh lah klik kat SINI. Puas hati uolss.. 

Ok lah. Petang sikit aku hapdate story. Ni waktu keje. Tak boleh cilok-2. Haha bajet sungguh wahyunie wahip. Ahaksss. ;)

Wednesday, October 10, 2012

Under Construction........

Salam semua.. Hehe.

Nak bagitahu blog aku ni masih dalam proses mengemas cantekkan. Ngee. Aku nak kasi cantek sikit ini bloh. Huu aku dah upah sorang blogger kasi cantek. Dah cantek baru ade semangat nak berblog. Kahkah. :D

Ok lah. Nanti dah cantek aku masuk balik. Banyak cerite aku nak kongsi. Huhu. :D

Byee. Wassalam.. 



Wednesday, September 26, 2012

Pencuri !!

Assalammualaikum. Hopefully korang sihat hendak-Nya.

Hmm hari jiwa aku kacau betul. Sakit hati semua ade. Pagi ni aku sefamily ditimpa musibah. Mungkin tak besar mane kot. Tapi bagi kitorang besar jugak lah.

Nak dijadikan cerita, tadi pagi aku bangun pagi macam biase. Kejutkan adik-2 aku tok pegi sekolah. Aku gosok baju sekolah & baju keje aku sekali. Dah siap adik-2 aku macam biase lah dorang mesti mintak duit belanja kat ayah aku.




Hmm tibe-2 adik aku masuk bilik tanye aku ade duit tak. Aku cakap lah takde sebab tak gaji lagi kan. Kalau ade pun kat dlm bank lah. Kena jugak cucuk. Aku tanya lah kenapa. Adik aku pon cakap lah yang duit ayah aku hilang. RM500! Gilerr. RM500? Aku tanya lah ayah letak mane wallet dia. Katenye letak kat bawah bantal. 

Cari punye cari rupenye ade kat ruang tamu. Habis sume isi bersepah. Duit dah takde. Yang tinggal kertas-2 dengan ic ayah aku jek. Ayah aku dh nangis-2. Kate duit tuh nak bayar yuran adik aku. Hmm tah lerr. Kesian kat ayah aku. Nak tuduh sape yang amek pon aku tak tau. Rumah aku tuh memang tak pernah nak lock. Biar jek tertutup macam tuh.

Yela sebelum-2 ni tak pernah pon jadi mcm ni. Kira 1st time jugak lah bende ni terjadi kat family aku. Lepas ni kene lah lock pinti dpn belakang. Aku taknak bende yang lagi buruk terjadi kat family aku. Mungkin ni amaran awal kot. Supaya kitorang lebih carefully.

Nak buat macam mane. Dugaan semua ni. So lepas ni jangan simpan duit banyak-2 kat rumah. Simpan jek dalam bank. Kalau nak guna pun cucuk jek. Biar lah orang nak cakap asik cucuk jek. Habis kalau dah macam ni sape nak tolong kan?

Ok lah. Tuh jek aku nak luahkan. Lega sikit bila dah luahkan macam ni. :) Wassalammm.

Monday, September 24, 2012

Perlu ke?

Assalammualaikum semua.. 

Jumpe lagi hari isnin. Asal isnin jek mood aku ke lain. Adeyy. Tak suke lah macam ni. Tapi bukan pasal hari isnin aku nak bercerita. Yang aku nak cerita ni pasal lain.

Semalam mase aku tgh online kat fb tetibe member area rumah aku tegur. Dia cakap sampai hati tak aku tunang tak ajak dia. Aku pelik. Bila mase pulak aku bertunang. Pelik bin ajaib. Die balas lah. Satu area rumah aku dah kecoh yang aku dh bertunang. Tapi buat secare kecik-kecik. Haha aku gelak jek lah bace ape yg die tulis tuh. Adeyy sape lah yang bawak mulut ni.

Hmm aku pon tak tau lah macam mane nak cakap lagi kat jiran-2 aku. Ok lah. Memang aku selalu keluar dengan Afiq. Tapi aku keluar sbb nak pegi kerja. Pergi balik die amek. So takkan sbb tuh dorang boleh nak sedap-2 cakap yang aku ni dh bertunang? 

Tah lah. Mulut orang ni susah nak tutup. Memang salah aku kot sebab selalu sangat keluar dgn Afiq tuh. Aku selalu keluar dgn dia pon sbb selalu mintak tolong dia hantar ke sana ke sini. Aku takda transport. Memang mengharap kat dia jek lah. Kalau dulu ade pakcik aku. Sekarang ni tak boleh. Dia pon dah ade family snediri. Kekadang makcik-2 aku pon dok mintak tolong Afiq jugak. Suh tolong pegi sini lah sana lah. Afiq tuh kalo soh pegi sendiri taknak. Nak jugak aku temankan dia.

:: nanti dah tunang aku kecoh satu kampung ::

Dorang cakap tunang jek dulu. Biar tak timbul fitnah. Haha lagi lah aku gelak kan. Ape ingat kalo dh bertunang tuh dah ade lesen tok halalkan hubungan lah? Sory. Aku kalo nak tunang tempoh sampai dua bulan jek. Aku taknak tunang lama-2. Kalau tunang lame-2 ni makin banyak cabaran. So aku just diamkan jek lah. Aku malas nak amek port ape orang cakap pasal aku. Aku tahu ape yang aku buat. Selagi tak buat benda bukan-2 selagi tuh aku rase aku betol.

Habis kalau asik berkepit jek tak ke menimbulkan fitnah? Yeerr. Betul. Tapi kesah plak aku kan? Dorang yang buat fitnah dorang lah yang tanggung. Ape dorang ingat tunang kawen ni tak pakai modal ke? Aku banyak bende nak fikir sebelum nak fikir kawen. Adek-2 aku tuh masih bawah tanggungjawab aku. So aku tak terpikir nak kawen muda. Aku muda lagi lah. 21. Afiq pon 21. Huhu aku pikir nak kawen lagi 5tahun. Haha kena gelak jek ngan adek-2 aku. Dah tua baru nak kawen. Alaa aku tunggu korang besar & boleh berdikari baru aku pikir semua tuh.

Aku pon tak sanggup nak tinggalkan korang kalau aku dah kawen nanti. Sobss :( Kite kan tak pernah jauh-2. Kang aku dah kawen aku kena dok ngan laki aku. Korang? Sobsssssss. Dah lah. Makin aku pikir makin aku sedeh. Hmm kesimpulannya kalo ade kapel jgn keluar selalu. Aku pon nak berubah sikit. Jangan jumpe afiq selalu. Alaaa aku jumpe die selalu sbb die amek anta aku pegi koje. Haha. Ok lah. Tuh jek luahan hati aku.

Daa. Wassalamm.

Thursday, September 20, 2012

Cadangan menu harian ..

Assalammualaikum semua. Hopefully korang sehat la hendaknye. Hehe.

Aku nak mintak pandangan korang-2 lah. Aku ni kadang-2 tak tau nak masak ape tok adek-2 aku kalo balik keje. Yela dengan penat balik keje semua. Lepas tuh nak pikir ape nak masak. Otak aku ni dh lah cpt blank kalo pikir banyak. Haha banyak lah sangat kan :P

Tadi aku dh buat senarai menu untuk aku masak lah. So lepas ni aku tak payah nak pening-2 nak masak ape. Tapi kan ok ke kalo setiap minggu menu yang same jek? Ok lah. Aku tunjuk kat korang menu yang aku dh created.




MENU HARIAN

ISNIN
-            Dinner                   : Sardin, Telur dadar, sayur kobis goreng

SELASA
-            Dinner                   : Ikan kembung goreng sambal, sayur kobis lobak air

RABU
-            Dinner                   : ikan masak kicap, taugeh+tauhu+kucai goreng

KHAMIS
-            Dinner                   : telur rebus goreng sambal, taugeh+tauhu kuah lemak putih

JUMAAT
-            Dinner                   : keli goreng, sayur bayam bening

SABTU
-            Sarapan                 : Bihun Goreng, Milo Panas
-            Lunch                    : soto
-            Dinner                   : ayam lemak cili, sayur kobis goreng, begedil

AHAD
-            Sarapan                 : Lempeng,
-            Lunch                    : mee kari/rojak boyan
-            Dinner                   : ayam goring rempah, kari daging, sayur goreng



So ape pandangan korang dengan jadual menu yang aku dah buat ni? Ok ke ko? Hahah. Aku malas lah nak pikir-2 nak masak ape semua. Dah lah jenis aku  kalo aku nak masak satu menu ni tapi barang takde aku terus hilang mood nak masak. Tah pape kan? Hahah so jgn ikot perangai aku ni. Hakhak. Disebabkan tuh lah aku dh pasang azam nak buat jadual menu yang tak memeningkan kepala aku. Haha.

Dan kalo korang perasan dalam jadual ni kebanyakkan lauk ialah telur, ikan. Habis udang, sotong sume tuh tak nak ke? Bukan aku taknak. Tapi ayah & adik aku tak suke sangat seafood-2 ni. Pernah lah aku masak udang lemak cili api. Bila tengok lauk yang aku masak tuh terus dorang tak selera. Siap pegi beli makanan bungkus kat luar lagi tuh. Sabar jek lah. Sejak tuh lah aku jarang masak seafood-2 ni. Kalau masak pon tok aku ngan adek pompan aku.

Tapi untung jugak lah. Sebab tak yang banyak keluar duit nak makan seafood. Haha berkira. Nasib baik lah adek-2 & ayah aku tekak orang kampung. So kalau masak simple-2 pon takde hal punye.

So kalau korang-2 ade cadangan tukar menu yang aku buat kat atas tuh silalah bagitahu yerrr. Hekhek. Kalau takda pon tak ape. Aku rase dah ok kot menu-2 tuh.

K lah. Daaaa. Wassalamm.

Wednesday, September 19, 2012

Wordless Wednesday


Raya.... Raya....2012 [Part 2]

Assalammualaikum readers.

Hee nak upkan balik cerite yg dh basi. Raya dah habis baru nk up? Adey masalah jiwa aku ni. Alaaa takdo maso. So tak sompek lah den nak update. Hah kan dh kuor bahaso nogori. Kahkah. Mcm hapo jek ayat aku ni.

Harituh aku ade buat entry pasal raya jugak kan? Tak tau klik SINI. So ni lah kesinambungan cerite raye aku. Mule-2 kenalah layan gambar-2 dulu. Amek mood siket. Haha. Moh kite layan gambar-2 raye aku tahun ni. Cekidauuuuuu.
.
.
.
.
.
.
.

:: peace v(^_^) ::

:: bik ita sefamili ::

:: melahap sebentar ::

:: eh eh eh ade kek lahh ::

:: aku tak paham asal dia buat camtuh =_=" ::

:: taknak besar pulak matenye pun ::

:: peace from Erin & Ira ::

:: potong kek dulu ::

:: sesi bungkus membungkus ::

Actually pic ni aku amek kat FB pakcik aku. So kredit to pakcik aku. Haha mcm lah die bace blog ni. Ekeke.

Mesti korang pelik. Kata pic raye tapi ape pasal ade pic kek-2 segala. Haha. Ni yang aku nak bercerite kat kome-2 ni. Sebenarnye mase ni aku, afiq, erin & famili bik ita datang beraye kat rumah mamang aku. Ala mamang tuh pakcik lah. Kebetulan tarikh mase tu ialah 26 Ogos 2012.

So ape ade dgn 26 Ogos? Hehe korang ni sampai hati. 26 Ogos tuh besday aku lah. Sobsss. :'( Sedeyyy. Besday aku pun tak tahu. 

Cett gedik lah ko Yu. Yupp. 26.8.2012 tuh aku beraye sambil menyambut besday aku yang ke 21. Walawehh dah tua aku. Ishh dah boleh mengudi ni. Tapi sempat lagi ke nak daftar? Haha tetibe pulak kan.

Hee dikesempatan tuh aku pon membelilah sebuah kek. Haha betol ke ayat aku ni. Alaa dh taip pun. Malas nak backspace. Hihi.

Eh aku pun beli lah kek. Sendiri punye besday sendiri beli ka? Sebenarnye Afiq nak belikan kek. Tapi aku taknak. Pastuh die offer pulak. Suruh pilih nak kek ke nak makan. Kalo tanye aku opkos lah aku nak makan. Die tanye nak makan ape. Hehe aku pun request nk pizza hut. Aku gilerr pizza sebenarnye. Tapi disebabkan mahal kekadang jek aku makan.

Mase nak pegi beraye tuh, aku ajak lah sume famili-2 aku yang lain. Yela sekali nak celebrate sesame. Hukhuk tapi ape kan daye. Yang datang hanye sekerat. Hmm takpe lah. :( Janji kek aku habis di baham. Hakhak.

So tuh jek lah story mory raye aku tahun ni. Tahun ni raye aku dikire double joy jugak lah. Yelaa besday di hari raye. Walopon mase tuh dh seminggu raye tapi still ade mood raye lagi kan? Ngee :D

Ok lah. Raye dah habis. Kalo panjang umur boleh lah jumpe lagi raye tahun depan. Hehe :) Daaaa. Wassalam.

Friday, September 14, 2012

Team Blogger Active (TBA)! Sempoi!! :D

Assalammualaikum semua..

Hee hari ini aku eksaited sangat. Hatiku berbunge-2 riang. Menyanyi-2 lagi. Haha bajet LOL. Ade dua sebab kenape aku eksaited sangat hari ini.

Sebab pertama, lagi beberape jam aku akan bergerak ke Langkawi. Weeeeee. Suke-2 (^.^) Hahah tu sebab yang pertama.

Yang kedua pulak ialah, aku dh join TEAM BLOGGER ACTIVE yang diasaskan oleh Cik Jaja Sutera. Masih baru lagi team ni. 

Ok lah. Aku copy paste jek ape yang ade kat TBA ni. Hehe copy paste jek lah yang aku mampu. Kahkah. :DD


Warna tema TBA adalah : 
-Pink
-Purple
-Baby Blue

Syarat-syarat
  • Team ini terbuka kepada semua followers yg menetap di Malaysia sahaja 
  • Tiada had umur
  • Request utk join group TBA ..Click Here --> (TEAM BLOGGER ACTIVE) ! kalau nak join group nie..xkisah..kalau xbayar yuran pon boleh join..means..korang leh add blogger2 lain ! utk m'pekenalkan TBA
  • Like Page Team Blogger Active
  • Yuran sebanyak RM 10.00 perlu dibayar sekiranya anda ingin mendapatkan button badge (disertakan sekali nama anda & link blog anda di permukaan button + free gift)*sementara stock masih ada!! * tiada paksaan
  • Selepas anda membuat pembayaran , maka anda akan memperolehi 1 keping button badges & free gift 
  • Sekiranya anda ingin memiliki lebih dari 1 button , anda cuma perlu menambah lagi RM 4.00 utk 1 button..kalau nk 2 button.. RM 8.00 ! dan begitulah seterusnya ..
  • Pembayaran boleh dilakukan melalui akaun Maybank Jaja - 158109214575 (Siti Hajar Bt Zainudin)
  • PENTING !!!!! Sila inform Jaja di nombor 017-2725674 (Jaja) selepas membuat pembayaran resit hendaklah disimpan sebagai bukti pembayaran.Resit pembayaran boleh di e-mailkan ke jaja.sutera2@gmail.com
  • SUBJECT : Ahli Baru TBA
  • Bagi yang tidak membayar yuran , korang boleh bagi detail kat Page TBA..utk Jaja muatkan di senarai TBA..Page Jaja --> Team Blogger Active

Kelebihan TBA
  • dapat mengumpul follower dengan lebih mudah akan 
  • lebih diketahui orang lain,anda adalah seorang blogger
  • tidak akan sesekali di blacklist even korang x active (maybe sstgah dr korang adalah budak asrama)
  • lebih mudah utk bkomunikasi dengan blogger lain
  • akan diletakkan di bloglist oleh setiap ahli group ini (selama-lamanya)
  • merapatkan silatulrahim sesama kita (akan ada-nya gathering) perjumpaan beramai2..  ^_^
  • akan ada lead bagi setiap negeri ...contohnya.. setiap 1 negeri akan ada seorang leader..di mana..sebagai contoh : jika gathering ingin diadakan di PULAU PINANG..maka lead utk PULAU PINANG akan handle gathering tersebut..begitu juga dengan negeri2 yang lain !
  • Jadi sekarang adalah masa utk Jaja mencari leader2 bagi setiap negeri !! Negeri yang terlibat adalah :
  1. Perlis
  2. Kedah
  3. Pulau Pinang
  4. Perak
  5. Selangor
  6. Kuala Lumpur
  7. Melaka
  8. Negeri Sembilan
  9. Johor
  10. Kelantan
  11. Pahang
  12. Terengganu
  13. Sabah
  14. Sarawak

  • Sesiapa yang berminat untuk menjadi LEADER utk negeri2 yang Jaja nyatakan.. bolehlah menghantarkan detail anda kepada Jaja di jaja.sutera2@gmail.com
  • Details2 yang diperlukan adalah seperti :
  1. Subject : LEADER TBA
  2. Nama Penuh
  3. Link Blog
  4. No Telefon
  5. Blogger dari mana
  6. Status
  7. Sekeping Gambar anda seorang

SYARAT-SYARAT UTK MENJADI LEADER
  • Anda mestilah menjadi leader utk negeri dimana anda menetap sekarang . Sekiranya , anda berasal dari Perak . Maka , anda adalah leader utk negeri Perak !
  • 1 leader utk 1 negeri sahaja .
  • Boleh memberikan komitmen terhadap TBA 
  • Seorang yang jujur,amanah,berwibawa dan bertanggungjawab
  • Seorang yang boleh dipercayai !


Ok. Semua dh faham? Hahha ape tunggu lagi. Moh le kite pakat ramai-2 join team ni. Keahlian seumur hidup tuh. Byr RM10 jek. Siap dh button badge, free gift lagi. (Aku mmg suke bende free. hehe) 


Thursday, September 13, 2012

Langkawi. Wee (^__^)

Assalammualaikum semua..

Waaa dh hari khamis ek? Hehe tak sabar nk tunggu esok. Ade ape dgn esok? Haha nih lah yang aku nak cerita. Esok aku ngan medium family nak jenjalan kat Langkawi~~ Jangan jeles. Ahakkss sape tah nak jeles. Baru 1st time pegi nak poyoo. Hehe :D

Yela. Aku bukan nak poyo. Saje nak bercerite. Dalam mase yang same boleh tambah entry yang tak berape nak banyak ni kan? Ekeke

So esok memang hari tak sabar aku. Sebabnye, aku akan dok tengok jam jek bile nak pegi Langkawi. Haha haru jek.

Nak cerite banyak pon tak boleh. Sebab aku tak sampai Langkawi lagi. Kalo sampai sane boleh lah aku bercerite ape yang best & ape yang tak best kat sane.

Kire entry kali ni saje nk buat thriller lah. Tapi aku punye thriller tak ade video sekerat-2. Haha. Ape yang aku merapu-rapu. D**N.

So Langkawi, tunggu aku taw. Aku nak kasi gegar siket. Memandangkan aku dh makin gemuk so memang agak bergegar lah  bumi Langkawi tuh aku buat. Hahah ape lagi yang aku merapu ni.

Ok lah. Tuh jek yang mampu aku menaip. Otak aku tengah blank. Ahakss. Tuh yang merapu jek.

:: Langkawi, i'm in love >.< ::

Daaa~~ Wassalammm..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
♥ Copyright © 2012 reserved to WahyuNie WaHip. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa