Wednesday, September 26, 2012

Pencuri !!

Assalammualaikum. Hopefully korang sihat hendak-Nya.

Hmm hari jiwa aku kacau betul. Sakit hati semua ade. Pagi ni aku sefamily ditimpa musibah. Mungkin tak besar mane kot. Tapi bagi kitorang besar jugak lah.

Nak dijadikan cerita, tadi pagi aku bangun pagi macam biase. Kejutkan adik-2 aku tok pegi sekolah. Aku gosok baju sekolah & baju keje aku sekali. Dah siap adik-2 aku macam biase lah dorang mesti mintak duit belanja kat ayah aku.




Hmm tibe-2 adik aku masuk bilik tanye aku ade duit tak. Aku cakap lah takde sebab tak gaji lagi kan. Kalau ade pun kat dlm bank lah. Kena jugak cucuk. Aku tanya lah kenapa. Adik aku pon cakap lah yang duit ayah aku hilang. RM500! Gilerr. RM500? Aku tanya lah ayah letak mane wallet dia. Katenye letak kat bawah bantal. 

Cari punye cari rupenye ade kat ruang tamu. Habis sume isi bersepah. Duit dah takde. Yang tinggal kertas-2 dengan ic ayah aku jek. Ayah aku dh nangis-2. Kate duit tuh nak bayar yuran adik aku. Hmm tah lerr. Kesian kat ayah aku. Nak tuduh sape yang amek pon aku tak tau. Rumah aku tuh memang tak pernah nak lock. Biar jek tertutup macam tuh.

Yela sebelum-2 ni tak pernah pon jadi mcm ni. Kira 1st time jugak lah bende ni terjadi kat family aku. Lepas ni kene lah lock pinti dpn belakang. Aku taknak bende yang lagi buruk terjadi kat family aku. Mungkin ni amaran awal kot. Supaya kitorang lebih carefully.

Nak buat macam mane. Dugaan semua ni. So lepas ni jangan simpan duit banyak-2 kat rumah. Simpan jek dalam bank. Kalau nak guna pun cucuk jek. Biar lah orang nak cakap asik cucuk jek. Habis kalau dah macam ni sape nak tolong kan?

Ok lah. Tuh jek aku nak luahkan. Lega sikit bila dah luahkan macam ni. :) Wassalammm.

5 comments:

  1. nauzubillah... allah turunkan musibah sebab allah sayang.bersangka baik dgn allah ye dik.. sabar mungkin ada hikmah. btw akak pun pernah mengalami situasi begini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm. tuh lah. saye redha jek ape yg terjadi. huu thanks si pipi merah :)

      Delete
  2. salam...Kak Jaja dah pos button tau.. :)
    dah sampai nanti bgtau ok..
    msg kat no nie
    017-2725674

    ReplyDelete
  3. aiyakk..yeke.. hmmm.. sabar ye syg.. tak ke mana pun org yg mencuri tu.. nanti Allah balas lah.. tggu masa he.. sabar ye..

    ReplyDelete
  4. next time pintu lock yer... ambil pengajaran dr situ...

    ReplyDelete

Pergi kedai nak beli daun keladi,
Daun dibeli kat kedai Pak Ali,
Terima kasih singgah blog ni,
Kalau boleh komenlah sekali..
Hehehe (^_^)v

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
♥ Copyright © 2012 reserved to WahyuNie WaHip. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa