Friday, September 14, 2012

Team Blogger Active (TBA)! Sempoi!! :D

Assalammualaikum semua..

Hee hari ini aku eksaited sangat. Hatiku berbunge-2 riang. Menyanyi-2 lagi. Haha bajet LOL. Ade dua sebab kenape aku eksaited sangat hari ini.

Sebab pertama, lagi beberape jam aku akan bergerak ke Langkawi. Weeeeee. Suke-2 (^.^) Hahah tu sebab yang pertama.

Yang kedua pulak ialah, aku dh join TEAM BLOGGER ACTIVE yang diasaskan oleh Cik Jaja Sutera. Masih baru lagi team ni. 

Ok lah. Aku copy paste jek ape yang ade kat TBA ni. Hehe copy paste jek lah yang aku mampu. Kahkah. :DD


Warna tema TBA adalah : 
-Pink
-Purple
-Baby Blue

Syarat-syarat
  • Team ini terbuka kepada semua followers yg menetap di Malaysia sahaja 
  • Tiada had umur
  • Request utk join group TBA ..Click Here --> (TEAM BLOGGER ACTIVE) ! kalau nak join group nie..xkisah..kalau xbayar yuran pon boleh join..means..korang leh add blogger2 lain ! utk m'pekenalkan TBA
  • Like Page Team Blogger Active
  • Yuran sebanyak RM 10.00 perlu dibayar sekiranya anda ingin mendapatkan button badge (disertakan sekali nama anda & link blog anda di permukaan button + free gift)*sementara stock masih ada!! * tiada paksaan
  • Selepas anda membuat pembayaran , maka anda akan memperolehi 1 keping button badges & free gift 
  • Sekiranya anda ingin memiliki lebih dari 1 button , anda cuma perlu menambah lagi RM 4.00 utk 1 button..kalau nk 2 button.. RM 8.00 ! dan begitulah seterusnya ..
  • Pembayaran boleh dilakukan melalui akaun Maybank Jaja - 158109214575 (Siti Hajar Bt Zainudin)
  • PENTING !!!!! Sila inform Jaja di nombor 017-2725674 (Jaja) selepas membuat pembayaran resit hendaklah disimpan sebagai bukti pembayaran.Resit pembayaran boleh di e-mailkan ke jaja.sutera2@gmail.com
  • SUBJECT : Ahli Baru TBA
  • Bagi yang tidak membayar yuran , korang boleh bagi detail kat Page TBA..utk Jaja muatkan di senarai TBA..Page Jaja --> Team Blogger Active

Kelebihan TBA
  • dapat mengumpul follower dengan lebih mudah akan 
  • lebih diketahui orang lain,anda adalah seorang blogger
  • tidak akan sesekali di blacklist even korang x active (maybe sstgah dr korang adalah budak asrama)
  • lebih mudah utk bkomunikasi dengan blogger lain
  • akan diletakkan di bloglist oleh setiap ahli group ini (selama-lamanya)
  • merapatkan silatulrahim sesama kita (akan ada-nya gathering) perjumpaan beramai2..  ^_^
  • akan ada lead bagi setiap negeri ...contohnya.. setiap 1 negeri akan ada seorang leader..di mana..sebagai contoh : jika gathering ingin diadakan di PULAU PINANG..maka lead utk PULAU PINANG akan handle gathering tersebut..begitu juga dengan negeri2 yang lain !
  • Jadi sekarang adalah masa utk Jaja mencari leader2 bagi setiap negeri !! Negeri yang terlibat adalah :
  1. Perlis
  2. Kedah
  3. Pulau Pinang
  4. Perak
  5. Selangor
  6. Kuala Lumpur
  7. Melaka
  8. Negeri Sembilan
  9. Johor
  10. Kelantan
  11. Pahang
  12. Terengganu
  13. Sabah
  14. Sarawak

  • Sesiapa yang berminat untuk menjadi LEADER utk negeri2 yang Jaja nyatakan.. bolehlah menghantarkan detail anda kepada Jaja di jaja.sutera2@gmail.com
  • Details2 yang diperlukan adalah seperti :
  1. Subject : LEADER TBA
  2. Nama Penuh
  3. Link Blog
  4. No Telefon
  5. Blogger dari mana
  6. Status
  7. Sekeping Gambar anda seorang

SYARAT-SYARAT UTK MENJADI LEADER
  • Anda mestilah menjadi leader utk negeri dimana anda menetap sekarang . Sekiranya , anda berasal dari Perak . Maka , anda adalah leader utk negeri Perak !
  • 1 leader utk 1 negeri sahaja .
  • Boleh memberikan komitmen terhadap TBA 
  • Seorang yang jujur,amanah,berwibawa dan bertanggungjawab
  • Seorang yang boleh dipercayai !


Ok. Semua dh faham? Hahha ape tunggu lagi. Moh le kite pakat ramai-2 join team ni. Keahlian seumur hidup tuh. Byr RM10 jek. Siap dh button badge, free gift lagi. (Aku mmg suke bende free. hehe) 


1 comment:

Pergi kedai nak beli daun keladi,
Daun dibeli kat kedai Pak Ali,
Terima kasih singgah blog ni,
Kalau boleh komenlah sekali..
Hehehe (^_^)v

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
♥ Copyright © 2012 reserved to WahyuNie WaHip. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa