Friday, July 20, 2012

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak semua~~

Assalammualaikum semua.

Heheh hopefully korang-2 sehat walfiat. Ahakss.. :D Esok kite dh sambut bulan Ramadhan. So dikesempatan ini aku nak ucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak. Alhamdulillah~~ Allah telah panjangkan umur aku untuk menyambut bulan yang sangat mulia ni untuk tahun ni. Aku harap aku dapat puase full lah tahun ni. Heheh taknak ganti-2.



Tadi tengah hari makcik aku ajak lunch nasi beriyani. Dia kate pengakhiran tok menyambut bulan puase. Nanti sebulan tak dpt makan. Hekhek. Poyo betol lah makcik aku tuh. Aku pangg kangg.


Tengah makan-2 tuh aku pun berborak lah..

Aku: Bik, esok dah puase. Cepat jek kan. Mcm baru tahun lepas kite puase. Malam ni kan pengumuman puase?

Makcik Aku: Ko ni Yu. Betol-2 ketinggalan lah. Orang dah buat pengumuman malam tadi dah.

Aku: Eh! Yeke? Patot lah. Saye tidur awal lah. Tuh yang tak tau. Hmm patot lah saye mcm pelik jek. Hari ni taraweh hari ni jugak pengumuman. Hekhek

Makcik Aku: *sambil gelak* Ko ni betol-2 lah. Kapal dh jalan yang ko baru nak beli tiket. Adoyy.

Aku: Eleh. Kalo saye nak beli tiket bukan sbb nak naik kapal yang dah jalan tuh. Beli tiket sbb nak naik kapal lain. Kahkahkah

Makcik Aku: What ever lah Ayu.


Heheh makcik aku malu lah tuh. Hahah tapi betul lah kan? Buat ape nak beli tiket kapal yang dh jalan. Adoyai makcik aku ni. Nak kenekan orang die yg terkene. Ekekeke. :D

Ok lah. Bai. Wassalam..

Thursday, July 19, 2012

Hindustan meh? Layanzz saje.. ;D

Assalammualaikum. Hai semua.. Hehe amacam hari ni? Sehat ka? HAhha. Aku tak berape nak sehat sebab pagi ni hujan lebat giler kat kl ni. So ade fenin-2 sikit. Adoyai pun. Memang lencun lah baju kurung aku ni. Dah lah naik moto pastu takde baju hujan. Aishh nasib lah Yu.. Afiq ckp takpe. Ni namenye hujan rahmat T_T. Adeyy Afiq ni pun. Takpe lah. Sabar jek. Huu orang dh tolong hantar kire ok ape. Kang tak pasal2 kene turun. Lagi haru. Hukhuk. *gelak sambil tutup mulut*

Hee ok2. Nak tanye korang, malam tadi ade sape2 layan hindustan tak? Alaa kat tv2 tuh. Filem tuh memang box office lah. Kaho Na Pyar Hai (Cakap kalau ko cinte aku). Dah lame cerite ni. Mule-2 aku tengok cerite ni mase den umur 8 ke 9 camtuh. Mase tuh ade arwah mak aku lagi. Hikhik.




Cerite ni memang superb best. Lagu-2 die pun best jugak. Orang ckp filem hindustan ni kalau lagu-2 best kompom jalan ceritenye pun best. So aku tak menafikannya. Kalau korang suruh aku bagi 5 bintang kan, aku tambah lagi 2 bintang. So semua 7 bintang. Hakhakhak. Suke-2 jek nak tambah ek? Biarr lah. Kuikuikui.

Filem ni dilakonkan oleh Hritikh Roshan (Rohit) & Amisha Patel (Sonia). Dan diarahkan sendiri oleh bapak Si Hritikh ni. Dan filem ni merupakan filem pertama meke berdue. Waaa filem pertama terus meletops giteww. Hakhak. Tapi memang dorang punye lakonan menjadi. Lagi-2 part Rohit buat muke sedeh. Adoyaii.. Aku ni mcm nak menanges (walaupun dh menitik sikit air mate) taw. Punye sedeh muke si Rohit dalam cerite.


Aku ni memang peminat cerite-2 hindustan tapi DULU jek lah. Sekarang ni aku nak layan memang tak masuk. Sebab hindustan dulu dgn sekarang ni lain sangat. Filem-2 dorang dah tak ade ape orang cakap tuh jati diri ke ape tah. Aku pun tak taw nak cakap macam mane. Hekhek tapi sejujurnye filem-2 hindustan sekarang satu pun tak menarik hati aku. B.O.S.A.N! :D


And aku harap sangat tv2 akan siarkan cerite DHADKAN lakonan Shilpa Shetty, Sunil Shetty & Akhsau Kumar. Cerite ni aku dh penah tengok tapi mase kecik-2 dulu lah. So lupe sikt jalan cerite die. Hekhek. Aku harap-2 lah tv2 bace entry aku ni. Kahkah mimpi boleh lah. Takpe lah. Kadang-2 mimpi boleh jadi kenyataan. Kan-3?




Ok Dhadkan! Aku harap ko muncul kat tv2 nanti. Hehhe i will waiting for u babe. Yuckkkk :P *muntah lerrr*


Dah lah. Bye. Salam..


Friday, July 13, 2012

Kretip sungguh.. Hahah :D

Salam jumaat semuaa... Hopefully korang ceria jek. Walau besar mane masalah kite tuh, kite kene lah sentiase ceria. Ahaksss. Bajet sungguh aku aku ni. Ok2.

Pagi tadi aku bukak lah yahoo mail aku. Nak tengok lah kot2 ade peminat misteri yang nak anta email. Hakhakah! Padahal takde pun. Spammer banyak lah. Kadang2 tak paham ape motip dorang anta email kat mail address aku. Kalau best takpe. Ni merapu2 jek. Ade tuh yang anta email notification yang menyatakan aku adalah pemenang. Waaa hebat. Aku menang ape? Hahhaa menang LOTERI. Puiii! Bile mase plak aku main loteri pun aku tak tau. Tibe2 boleh menang. Adeii lah manusia ni.

Dah2.. Aku nak cerite pasal lain sebenarnye. Heheh saje nak merapu sekejap di pagi jumaat yang nan indah ini. Tak boleh blah punye bahasa. :P Mase aku dok tengok mail aku tadi tuh, aku tertengok satu tajuk ni. Heheh lawak jugak. Tajuknye Thor-mania! Malaysian Thor memes go viral. Aku pun klik lah. Adeii memang tak boleh blah gambar2 die. Jom layan gambar2 abg Thor yg hensem ni. Heheh suke tengok die dlm Avenger. Memang superb best. Credit picture to Yahoo!.

:: abg Thor jual THORSAI ::
:: tambah AJINAMOTHOR kalo nk makanan sedap ::
:: merempit dgn MOTHOR baru ::
:: beware with dengue MOSQUI-THOR :: 
:: abg Thor dh JA-THOR ::
:: ARIGA-THOR semua ::
:: TOMA-THORS tuh sehat ye kawan2 ::
:: Hahahha lawak betol lah gambar ni ::
:: yg ni tak lawak. aku tak paham ape motip die buat mcm tu. haha ::
:: same jek  :P ::

Hahahha so ape korang rase? Lawak tak? Kalau tak lawak takpe lah. *sedey :(* Hee tapi aku respek lah sape yang edit gambar abg Thor ni. Adoyaiii. Memang kretip sungguh. & lawak sungguh sebab boleh buat aku ketawa guling2.. (bayangkan lah kalo org gumuk ketawa guling2) Kahakahakah. 

Ok lah. Nak sambung buat keje. Boss sudah mari. Hekhek.

Nota kaki: kosong~~ kosong~~ kosong~~

Wednesday, July 11, 2012

Umur bukan penghalang.

Assalammualaikum.

Hee hari nak tulis entry saye yang kedua. Weee excited betol. Hahhaha. Padahal 1st entry mcm bengang jek. Kahkahakha. Tu tadi. Sekarang ni idak le lagi. Ngee :D

Ok lah. Berbalik pade tajuk asal kite. Hahha skema punye ayat. Umur bukan penghalang? Hurmm penghalang mcm mane? Hee penghalang mcm mane korang nak? Mcm2 penghalang yang ade sekarang ni. Hekhek. Yela2. Aku serius ni. >_<

Takde lah. Aku buat entry pasal ni sebab Afiq suke sangat bezakan umur aku dgn die. Die kate aku lagi tua dari die. Hello lahir tahun same kot. Just beza bulan jek. Aku bulan Ogos yang die pulak bulan Oktober. Korang kire lah berape bulan jek bezanye.

Korang dh dapat berape beza nye? Berape? 2 bulan? Ohhhh no.. Salah2. Aku lahir 26.8.1991 dan Afiq 17.10.1991. So berape bezanye? Hahh malas nak kire? Oklah2. Aku tunjuk kat korang berape beza umur kitorang ni.

:: KLIK untuk lebih jelas ::

Hahh. Korang tengok. Beza 1 bulan 3 minggu jek tau. Atau lebih afdal 52 hari (x lah nampak ketara sgt bezanye). Tuh pun si Afiq nak berkire. Nak jugak kate aku ni tua. Ok fine. Sebagai awek yang tak suke cari gaduh, aku pun mengalah jek le. (dalam ati panas sbb asik kate org tue jek)

So aku nak bagitau lagi yang umur tuh bukan penghalang untuk kite bercinte okeys. Nak kapel dgn org yang lebih tua ke, mude ke, ikut lah. Kalau dh tu yang kite suke kan. Heheh. Ok lah. Aku nak balik. 

Wassalam~~

Tuesday, July 10, 2012

Selamat Ulang Tahun Pakcik ^-^

Assalammualaikum..

Entry kali ni saye nak buat khas untuk Pakcik saye. Hari ni birthday die. Huuu yeah *excited lebih*! Di kesempatan ini aku nak buat ucapan kat Pakcik aku ni.


To Pakcik,

Pertama sekali saye nak nyayikan satu lagu untuk Mamang.

Ehem ehem..

Satu dua tiga... Testing2..

"Hepy besday 2 U.. Hepy besday 2 U.. Hepy besday, hepy besday, hepy besday 2 U.."



Selamat Hari Lahir Mang yang keeeee (tak ingat lah pulak umur berape). Heheh jangan marah. Semoga panjang umur & dimurahkan rezeki. Hopefully, impian mamang tahun ni akan menjadi kenyataan. Insya Allah. Nak bagi hadiah tapi memikirkan umur mamang yang dah kertu so dibatalkan saje niat itu. Hahha. Jangan marah ehhh.. Hekhek.. Ok2. Nanti jangan lupe pulak belanje. Janjimu akan ku tuntut. Hakhakhak ;D

Ok bai. Wassalam.. :)

Friday, July 6, 2012

Takziah :"(

Assalammualaikum.

Selamat hari jumaat semua. Hukhuk. Hari ni aku sedih sangat. Tersangat sedih. Tadi pagi aku online FB. Dok usyar2 kat tibe2 aku terbace status pakcik aku ni.

Die tulis:-

"Discharged. Redha dengan ketentuan-Nya"-with Mahsuri @ Pusat Perubatan UKM

Aku terus tersentap. Ape dah jadi ni? Aku mule berfikir bukan2. Jadi ape2 ke kat Makcik aku? Die keguguraN ke? Aku fikir die gugur sbb die kan tengah peknen. Aku pun tanye lah kat Makcik Agustina. "Bik! Bace tak status Mang Cam? Kenape dgn dorang?" Makcik aku pulak mcm rilek jek. Die pun IM lah kat pakcik aku ni. 

Dalam 5 minit mcm tuh, makcik aku bagitau yang Aunty Mahsuri keguguran. Dappp! Aku terus terdiam, kaku dan semuaaaa lah. Biar betul. Tangan aku pun dengan pantasnye menaip sesuatu kat ruang chatting.

Ni lah perbualan chatting antara aku dgn pakcik aku. Aku malas nak taip balik ape yang kitorang conversation. So aku just print screen jek. Jangan jadi isu ekk? Hukkk :'(




Hurm aku harap dorang dapat menerima ujian ni. Allah takkan bagi sesuatu ujian diluar kemampuan hamba-Nya. Mungkin ade hikmah di sebalik kejadian ni. Banyak2 berdoa yer pakcik & makcik aku. 


Thursday, July 5, 2012

15 Syaaban


Thinking 1st before U speak. Hahhah


Trip to Bangkok-Part 2

Assalammualaikum semuaaa.. 

Hee entry ni kesinambungan entry aku yang tergendala hari tuh. Kalaun nak taw entry yang mane just klik SINI.

Ok semuaa.. Kite layankan yerr pic2 kat bawah ni.. Hehe :D Cekedott.. Kahkahakah..

:: bergambar dgn abg Tom ::
:: makcik saye pun nak ikut2 jugakk ::
:: di hadapan lrt bangkok ::
:: muke aku yg kepenatan ::
:: MBK Center ::
-MBK ni lah banyak jual brg2 & cenderahati murah2 
:: bergambar dulu sebelum mengorder makanan ::
psstt: pic ni nampak kurus lagi kan?
:: makanan yang marbeless kesedapannya ::
:: tomyam yang memang marbeless punyee ::
-bahan utama tomyam kat thai ni  ialah santan
:: yang ni seafood berladoo.. :;
-pehh sedapp tak hengattt
:: my feverett... som tam aka thai salad ::
-rase die masam2 pedas..
:: taro ball in cocunut cream ::
-yang ni pun sedap. marbeles.. thai jek ade. hehe
:: black sesame dumpling ::
-rase die ok2 jek. pedas sbb dibuat drpd halia.
-boleh kuarkan angin dlm badan. hahah.
:: Yana Restaurant ::
-ni lah name kedai tuh.
-kalo korang nak melantak yg HALAL punye kat bangkok restoran ni lah..
-dijamin HALAL punye..
:: tettt ::
:: jus oren yg pure, harge 20bath=RM2 ::
:: ok. sawadikap. ::
Aku rase takat ni dulu lah pic2 yang aku nak share kat blog ni. Huu ade lagi. Tapi nanti kalo rajin aku sambung lagi ekk? Hehhe. Sape2 yang nak pergi ke Bangkok tu, aku ade tips tok korang. Heheh bajet gud2 jek ayat aku ni. Ngee. Tapi betol. Aku ikhlas untuk memberi tips2 ni.

-Kalau korang nak beli cenderahati yang murah2 korang pegi kat MBK Mall. Situ memang murah gilerr. PERCAYA lah cakap aku ni. Hahah :DD

-Kita tau Bangkok ni majoriti masyarakat dorang semua NON Muslim kan? So kalau bab makan kat Bangkok ni korang jgn risau sangatlah. Korang boleh pergi kat MBK Mall jugak. Kat situ ade satu restoran [YANA RESTAURANT] kat 5th Floor. Makanan situ memang 100% HALAL. Walaupun agak mahal sikit tapi takpelah. Berbaloi jugak. Daripada korang makan murah2 tapi tak HALAL. Hahha tanggung lah sendiri.

-Kalau nampak awek cun jangan ingat tu awek pure. Hahah. Jangan tertipu yer.. Ngeee nasihat untuk laki2. Kehkehkeh.

Ok. Tuh dulu. Nanti2 kite update lagi yer.. Wassalamm.

5 tande cinte die sudah tawar

Assalammualaikum semua.. Huu hopefully korang sehat2 jek. Mcm aku ni. Makin sehat nooo... Harini boss aku takde. Balik ipoh. So aku buat opis ni mcm bapak aku punye. Alaaa korang tak tau ke bapak aku ade share kat company ni? Hahhaa *gelakjahat* ok tak kelakar!

:: senyum lah selagi boleh senyum ::

Okeys2. Balik pade tajuk entry kali ni. Well kalau korang/couple korang ade tunjuk2 tanda cmni cepat2 lah berubah. Sebelum terlambat. Hehhe kalau korang sayang lagi lah kat couple korang tuh.. (^_^)

Tanda-tanda:-

1. Reply SMS seciput jek!
-Kalau korang text panjang2, dorang mesti balas "Ok. Tak tahu. Dah pun." Tak tau lah kot dorang busy ke. Susah nak reply panjang2. Tapi yg pelik mase mule2 couple boleh pulak reply sampai 3 pages. -_-"

2. Gayut dlm tepon mcm gayut atas pokok.
-Yang ni pun same. Kalau mase mule2 couple tu gayut berjam2 pun boleh. Tak kesah lah esok nye keje ke idok. Janji boleh dengar suare korang. Sekarang nan hadonye. Bile kol tanye sepatah jawab sepatah. Last2 matikan terus line.

3. Kuar date tak pimpin tangan
-Hahha berpegang tangan dgn bukan muhrim tu dosa. Mcm kompom dorang jadi laki korang yg sah. Tapi normal lah. Perempuan+lelaki kuar date mesti berpegang tangan. Tapi dulu2 waktu tengah manis2nye cinte. Sekarang ni kalau berjalan asik tinggalkan korang kat belakang jek. Mcm harom!

4. Asik cerite pasal perempuan lain
-Yang ni memang hangin la kan. Kalau dulu langsung tak sebut name2 perempuan. Sekarang ni kalau keluar makan/date mesti ade selitkan perempuan2 lain. Perempuan ni cantik lah, slim lah. Owhhh pelis okeys.. :P

5. Lebihkan kawan dari korang
-Hahah yg ni memang aku over. Tapi betul lah. Kalau dulu kwn2 ajak lepak, dorang buat bodoh jek. Sekarang ni kalau dah janji nak kuar date dgn kite, pastu bile kawan call ajak men futsal laju jek dorang. Terus cancel date dgn korang. Perghhh terbaik perangai.

So aku rase itu lah pendapat aku.  Hahah :DD Ok lah. Bai. Nak bobok dulu. Boss takda. Ngee :D

Nota kaki: never let you go.. ecehh :P

Wednesday, July 4, 2012

Nak Selim Melim mcm Slim River ..

Assalammualaikum semuaaa... Hahha mcm ramai jek yang nak tengok blog ni. Ngeh3..

Wahhh lame jugak daku tak menghapdate blog ni. Entry pertama untuk bulan Julai. Hopefully korang2 (ygbaceblogakuniespeseli) sehat2. Hhaha aku jangan tanye. Memang sehat terlebih sehat. Kahkahkah. 

Nak cerite satu cerite ni. (apakah ayat aku ni?) Semalam, aku pergi kedai kat bawah rumah aku tuh. Ok lah. Beli2, and dah dapat semua barang lalu aku pun pergi ke kaunter bayaran. Ecehhhh.

AKu pun cakap lah kat akak kedai ni. "Kak, bayar.." Ok akak tuh pun berkalkulator nak mengira barang2 yang aku beli tadi tuh. Tibe2 akak tu tengok aku atas bawah. Aku pun pelik lahh. Lalu berkate di dalam hati kecik ini "Apehal akak ni.. Usyarrr2 aku pulakk.. " Hahha tau lah aku cantekkk.. :P  *sila muntah sekarang*


Pastu akak tu tegur >> "Eh, dah gemuk lah sekarang. Kenape ek?"


Eh2. Pasal tuh jek. Tak boleh blah boleh cakap kenape aku gemuk?? WTH punye soklan. Cettt! Aku pun membalasnye.. "Alaaa dah makan banyak mesti lah gemuk". Ape tah yg dipikiran akak tuh pun aku tak tau. Tah2 die pikir aku ni tettttt??


Woiiii! Agak2 lah. Mentang2 badan aku mcm ni. Suke suki jek nak cop aku tett. Poloh punye olang.. Aku gemuk sebab aku kuat makan. Paham tak? Adeiii tak paham2 lagi. Lesing karang. Hahahahaha.


:: kurus lagi mase ni.. ::




Okeys. Enough! Wassalamm..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
♥ Copyright © 2012 reserved to WahyuNie WaHip. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa