Thursday, July 5, 2012

5 tande cinte die sudah tawar

Assalammualaikum semua.. Huu hopefully korang sehat2 jek. Mcm aku ni. Makin sehat nooo... Harini boss aku takde. Balik ipoh. So aku buat opis ni mcm bapak aku punye. Alaaa korang tak tau ke bapak aku ade share kat company ni? Hahhaa *gelakjahat* ok tak kelakar!

:: senyum lah selagi boleh senyum ::

Okeys2. Balik pade tajuk entry kali ni. Well kalau korang/couple korang ade tunjuk2 tanda cmni cepat2 lah berubah. Sebelum terlambat. Hehhe kalau korang sayang lagi lah kat couple korang tuh.. (^_^)

Tanda-tanda:-

1. Reply SMS seciput jek!
-Kalau korang text panjang2, dorang mesti balas "Ok. Tak tahu. Dah pun." Tak tau lah kot dorang busy ke. Susah nak reply panjang2. Tapi yg pelik mase mule2 couple boleh pulak reply sampai 3 pages. -_-"

2. Gayut dlm tepon mcm gayut atas pokok.
-Yang ni pun same. Kalau mase mule2 couple tu gayut berjam2 pun boleh. Tak kesah lah esok nye keje ke idok. Janji boleh dengar suare korang. Sekarang nan hadonye. Bile kol tanye sepatah jawab sepatah. Last2 matikan terus line.

3. Kuar date tak pimpin tangan
-Hahha berpegang tangan dgn bukan muhrim tu dosa. Mcm kompom dorang jadi laki korang yg sah. Tapi normal lah. Perempuan+lelaki kuar date mesti berpegang tangan. Tapi dulu2 waktu tengah manis2nye cinte. Sekarang ni kalau berjalan asik tinggalkan korang kat belakang jek. Mcm harom!

4. Asik cerite pasal perempuan lain
-Yang ni memang hangin la kan. Kalau dulu langsung tak sebut name2 perempuan. Sekarang ni kalau keluar makan/date mesti ade selitkan perempuan2 lain. Perempuan ni cantik lah, slim lah. Owhhh pelis okeys.. :P

5. Lebihkan kawan dari korang
-Hahah yg ni memang aku over. Tapi betul lah. Kalau dulu kwn2 ajak lepak, dorang buat bodoh jek. Sekarang ni kalau dah janji nak kuar date dgn kite, pastu bile kawan call ajak men futsal laju jek dorang. Terus cancel date dgn korang. Perghhh terbaik perangai.

So aku rase itu lah pendapat aku.  Hahah :DD Ok lah. Bai. Nak bobok dulu. Boss takda. Ngee :D

Nota kaki: never let you go.. ecehh :P

1 comment:

  1. setuju sangat-sangat ngan ayu..
    btw ayu salam perkenalan..feel free to join my blog http://yannashari.blogspot.com/ saya dpt link ayu dari blog Elia..bagus gak join segmen tu, rugi saya tak join..:)

    ReplyDelete

Pergi kedai nak beli daun keladi,
Daun dibeli kat kedai Pak Ali,
Terima kasih singgah blog ni,
Kalau boleh komenlah sekali..
Hehehe (^_^)v

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
♥ Copyright © 2012 reserved to WahyuNie WaHip. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa