Friday, July 20, 2012

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak semua~~

Assalammualaikum semua.

Heheh hopefully korang-2 sehat walfiat. Ahakss.. :D Esok kite dh sambut bulan Ramadhan. So dikesempatan ini aku nak ucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak. Alhamdulillah~~ Allah telah panjangkan umur aku untuk menyambut bulan yang sangat mulia ni untuk tahun ni. Aku harap aku dapat puase full lah tahun ni. Heheh taknak ganti-2.



Tadi tengah hari makcik aku ajak lunch nasi beriyani. Dia kate pengakhiran tok menyambut bulan puase. Nanti sebulan tak dpt makan. Hekhek. Poyo betol lah makcik aku tuh. Aku pangg kangg.


Tengah makan-2 tuh aku pun berborak lah..

Aku: Bik, esok dah puase. Cepat jek kan. Mcm baru tahun lepas kite puase. Malam ni kan pengumuman puase?

Makcik Aku: Ko ni Yu. Betol-2 ketinggalan lah. Orang dah buat pengumuman malam tadi dah.

Aku: Eh! Yeke? Patot lah. Saye tidur awal lah. Tuh yang tak tau. Hmm patot lah saye mcm pelik jek. Hari ni taraweh hari ni jugak pengumuman. Hekhek

Makcik Aku: *sambil gelak* Ko ni betol-2 lah. Kapal dh jalan yang ko baru nak beli tiket. Adoyy.

Aku: Eleh. Kalo saye nak beli tiket bukan sbb nak naik kapal yang dah jalan tuh. Beli tiket sbb nak naik kapal lain. Kahkahkah

Makcik Aku: What ever lah Ayu.


Heheh makcik aku malu lah tuh. Hahah tapi betul lah kan? Buat ape nak beli tiket kapal yang dh jalan. Adoyai makcik aku ni. Nak kenekan orang die yg terkene. Ekekeke. :D

Ok lah. Bai. Wassalam..

2 comments:

  1. elehhhh.... dia yg malu.. nak kata org pulak yg malu... hahahahahhaa.... poyo nyer...hahahaha (gelak jahat)...

    ReplyDelete
  2. kejamnya buat kat makcik mcm tu... kesian die... semoga ramadhan kali ini membawa bnyk makna berbanding yg lepas...

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/07/countdown.html

    ReplyDelete

Pergi kedai nak beli daun keladi,
Daun dibeli kat kedai Pak Ali,
Terima kasih singgah blog ni,
Kalau boleh komenlah sekali..
Hehehe (^_^)v

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
♥ Copyright © 2012 reserved to WahyuNie WaHip. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa