Sunday, December 25, 2011

Novel Terpakai Untuk Dijual: Setulus Janji-Aina Emir

Harga Asal: RM21.90
Harga Sekarang: RM15.00 (INCLUDE POSTAGE)
Sipnopsis:
Ilham dan Insyirah, dua beradik angkat yang membesar bersama bagai abang dan adik. Tanpa diduga, ada rindu yang bertamu di hati mereka. Dalam diam, masing-masing menyimpan rasa. Cinta, kasih dan rindu mereka bersatu menjadi tugu. Namun, Ilham atau Insyirah tidak berani bersuara. Bimbang kasih yang hadir, hanya bertepuk sebelah tangan.
Bertahun-tahun mereka memendam rasa. Ilham hanya memandang dari jauh meleraikan resah. Insyirah pula menyulam gelisah di tabir mimpi. Mengapa tidak berterus terang? Adakah mereka takut pada jawapan ya atau tidak sedangkan cinta harus dilafazkan dengan kata-kata!
Dugaan datang bila Aiman berjaya mendekati impian Insyirah. Ilham yang tersilap menduga, bertindak mengikat Juwita sebagai tunangannya. Mereka berpura-pura menerima orang lain sedangkan hati tidak benar-benar rela. Hanya bulan dan bintang yang setia mendengar rintihan mereka.
Cinta yang hampir terhumban, kembali marak menyala. Keajaiban ALLAH, akhirnya menyatukan Ilham dan Insyirah sebagai suami isteri. Begitulah setulus janji dua kekasih yang pernah terluka dan dilukai, agar pengalaman di masa silam dijadikan kenangan.

STATUS: AVAILABLE

Berminat? Boleh hubungi saya di ayunie_wahip@yahoo.com. TQ :)

Thursday, December 22, 2011

Novel Terpakai Untuk Dijual: Yes Boss-Areila Sahimi

Harga Asal: RM19.00
Harga Sekarang: RM12.00 (Include Postage)


Sinopsis:
Tak sesuai bekerja di Pizza Hut, Aryana masuk McDonald’s. Tak sesuai di McDonald’s dia pergi pulak ke Jaya Jusco. Sudahnya setiap tempat tu pun paling-paling lama pengalaman yang berjaya dikutip adalah selama dua bulan sahaja. Bukannya dia koman sangat. Lulusan universiti tu… tetapi nasib tidak menyebelahinya terutama sekali ketika sesi temu duga pegawai kerajaan.

Berkat ‘kabel’ mak ngahnya di Wisma Alam, Aryana akhirnya berjaya menjawat jawatan setiausaha di situ. Sangkanya dia bekerja dengan Datuk Maarof, rupa-rupanya dia adalah setiausaha kepada Ilham Irfan, anak Datuk Maarof. Pulak tu, Ilham merupakan kasanova yang punya ‘stok’ edisi model keliling pinggang.

Selain menjalankan tugas rasmi seorang setiausaha, Aryana juga dikehendaki menjalankan tugas ‘tak rasmi’ seorang setiausaha. Kena cover line untuk bosnya setiap kali bosnya mengular, juga ketika teman-teman wanita bosnya merajuk, perlu dipujuk dan sebagainya. Setiap arahan bosnya wajib dijawab dengan:- Yesboss! Pening kepala Aryana meladeni setiap kerenah bosnya itu. Tetapi, boleh pula Aryana bertahan dengan sikap bosnya itu, hinggakan mereka semakin rapat.

Hati dan perasaan… siapalah yang dapat mengawalnya…. Dalam diam, Aryana telah jatuh hati dengan bosnya tetapi dipendamkan sahaja. Dia sendirian makan hati dengan sikap hidung belang bosnya itu.

Dan bila Aryana tiada di sisi, Ilham mula terasa kehilangan. Tatkala dia sedar bahawa dia memerlukan Aryana lebih daripada seorang bos memerlukan setiausaha, dia terpaksa pula berdepan dengan mantan mat rempit di kampung Aryana yang kini sudah bertukar menjadi tauke bengkel dan kolam ikan keli.

Berjayakah Ilham menambat hati Aryana yang sedia terluka dengan sikapnya yang hidung belang itu? Bagaimana pula dengan Aryana? Siapakah yang menjadi pilihan hatinya? Bosnya ataupun mat rempit otai yang telah berubah menjadi ikon belia berjaya di kampungnya itu?
STATUS: SOLD by Azlan

Note: Kpd Azlan dari Tronoh saya akan pos novel ni secepat yg mugkin. Maaf yerr :) & TQ sbb berurusan dgn saya ^^,

Tuesday, December 20, 2011

Pakcik Saye Sudah Kawen~~ ^,^

Salam semua. Waa hari ini aku tersangat2 lah excited.. Sebab ape plak aku nak exited nih~~ Hee :D sebab pakcik aku dh kawenn... Ehh2 aku plak yang ter'over' ek? =='

Ehh suke hati kte lah nak over ker nak kurang ke.. Ate atu tetah.. (hakhakhak)

Tak lahh.. AKu exited pakcik aku kawen ni sbb aku tak sangka yg die akan berkahwin. Sbb dulu die penah kapel dgn satu perempuan ni. (Nama malas nak tulis.. Nyampah den) Dorang punye relationship kecundang. Pakcik aku punye lah frust. Nasib baik die jenis yg bukan cpt sgt patah semangat. So die pon menyingle kan diri atau nak senang kata membujangkan diri.. Dua tahun jugak lah die membujangkan dirinye itu. Hakhak.

Dan tak disangka-sangka... Jodoh die mmg ade utk seorang perempuan ni.. Seorang perempuan yg sweet, very kind & clever. Cikgu tu jodoh baru die ni... Heee boleh ajar aku ni... Aku pun tak pandai sangat. (haah kantoi)

Okey lah.. Dorang ni berkenalan melalui Facebook (FB). Eh tak kan tahu kot Facebook tuh ape.. Hee acah jekk.. Aku tau korang semua mesti ade akaun Facebook punye.. Kan3?? Hahh melalui FB ni lah pakcik and makcik aku berkenal.

Kisahnye mcm ni. Satu hari tu, company pakcik buat travelling pergi ke Langkawi. Langkawi ni mmg best tmpat die. Banyak tempat bersejarah ade kat Langkawi ni. Salah satu tempat yg mmg WAJIB pergi ialah Makam Lagenda Mahsuri. Tahu kan kisah Mahsuri ni? Hee byk tanye lah aku.. Cepuk kang...

Ok lah. Nak dijadikan cerita pakcik aku ni mcm tertanye2. Zaman sekarang ni ade lagi ke org gune name 'MAHSURI' ni.. So lepas balik dari Langkawi tu die terus search name MAHSURI kat laman FB.

Hahah terus keluar name MAHSURI ABDUL RAHMAN. Pakcik aku pegi add die.. Dah accept. Tapi sombong taknak layan.. Dh diusik2 pon tak moh layan.. Lame2 dh kene kaco aje, die pon memberi respon. Ajak jumpe sambil keluar makan lah... Dan bermula detik itulah couple ni menjadi pasangan kekasih dan akhirnya menjadi pasangan suami isteri. Moh kite layan picture dorang.. Heee ^.^


:: Sebelum pergi majlis kne ambik gambar dulu ^.^ ::

:: saya punye muke mcm ape jekkk ==' ::




:: letak brg elok2 yerr :) ::
:: adik Adah & Ibu ::

:: model tak bergaji ::
:: Mas kahwin ni digubah khas oleh Tante saye ::
:: haahhaa mcm sya pulak yg nak kahwin yerr ;P ::
:: Pengantin Lelaki aka pakcik saye ::

:: Pengantin perempuan akak makcik saye ::

:: tok kadi dok ceramah kat depan boleh plak die nak bergambar ea.. hahah ::

:: selamat di akad nikahh... sekali lafaz jek taw.. :) ::

:: bersiap untuk bersanding pulokkk ::
:: bagai pinang dibelah seribuu awww ::

:: free post ke ni? hahah family mang jun & bik aznie.. anak2 dh tidur ::

:: free post dari anak2 hindustan pulakk ::

:: my siblings. lagi 3 orang tak dtg ::

:: sorang janda separuh hari yang sorang lagi janda selamenye heheh ::

:: kembar lahir lain tahun heheh ::

:: family agustina aming ::

:: senyum jekk die :) ::

:: apakah itu?? ::


Ehemm~~ So itu jek yang saye nak share. Hee tak boleh upload byk2. Sikit2 sudah. Betol tak? Hee dadidu...

Note: Semoge pakcik saya menjadi suami soleh kepada makcik saye. Menjadi bapa yang soleh kepada bakal anak2 yang soleh. Dan semoga perkahwinan mereka berdua sentiasa berada di bawah lembayung rahmat Allah SWT. Aminn~~

Thursday, December 15, 2011

Novel Terpakai Untuk Dijual: Pergilah Sepi-Fauziah Ashari

Harga Asal: RM12.00
Harga Sekarang: RM10.00 (Include Postage)
Synopsis:-
Andai jodoh bukan suatu ketentuan, pasti Afiqah mampu menolak kehadiran Syafiq dalam hidupnya. Apatah lagi, perkahwinan itu bagaikan satu pelarian bila terjadinya peristiwa yang mengaibkan.

Terlalu payah bagi Afiqah untuk meminggirkan segala kekecewaan dan menerima begitu sahaja apa yang ditakdirkan. Tanpa sekelumit rasa kasih terhadap Syafiq, bagaimanalah Afiqah mampu menutup kehambaran dan mencipta kebahagian.

Menyedari kesilapan diri, Syafiq cuba sedaya upaya mencorak kehidupan barunya. Meski sukar untuk menembusi benteng kemarahan Afiqah namun jauh di sudut hati, Syafiq mohon akan sampai ketikanya Afiqah mengerti kemurnian kasihnya. Hakikat hatinya tidak dapat dibohongi bahawa Afiqah adalah cinta pandang pertama.

Kata orang... kita akan rasa kehilangan apabila orang yang dibenci telah jauh dari mata. Sayangnya, kesedaran itu terlewat hadir dan hanya menambah luka dihati. Dimanakah silapnya? Syafiqkah yang telah berubah atau Afiqahkah puncanya? Tertutupkah pintu kemaafan di antara mereka hanya kerana saling curiga dan salah sangka?
Status: SOLD by Norain

Note: Terima kasih Norain :)

Novel Terpakai Untuk Dijual: Ombak Rindu-Fauziah Ashari

Harga Asal: RM19.90
 Harga Sekarang: RM13.00 (Include Postage)

Sipnopsis:-
Izzah adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.

Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela.

Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bagaimana pula penerimaan Mila pada Izzah? Dapatkah hariz membahagiakan Izzah dan Mila? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?

Status: Sold by Fatin

Note: TQ Fatin sbb berurusan dgn saya. ^.^

Novel Terpakai Untuk Dijual: Kau Untukku-Aisya Sofea

Harga Asal: RM19.90
 Harga Sekarang: RM13.00 (Include Postage)

Sipnopsis:-
Pertama kali bertemu Nurul Umairah, hati Ahmad Fuad sudah terpaut. Biarpun gadis itu sudah dimiliki, namun perasaannya tidak pernah berubah walaupun terpaksa menyembunyikan rahsia hatinya dalam-dalam.

Bila Jefri, tunang Nurul terkorban dalam kemalangan, Fuad menawarkan kasihnya. Nurul menolak kerana tidak mungkin dia mengalih perasaan pada lelaki lain dalam sekelip mata sahaja. Kebijaksanaan Fuad akhirnya meruntun tembok yang dibina Nurul. Dia akhirnya menerima Fuad tanpa mengetahui rupa-rupanya ada gadis lain sedang menagih kasih lelaki itu semula.

Apakah Fuad akan menyambung semula kasihnya bersama gadis yang tiba-tiba muncul kembali di antara mereka? Mampukah Nurul Umairah sekali lagi kecewa biarpun lelaki itulah yang memulakan percintaan mereka. 

Status: SOLD by Fatin

Note: TQ again ^.^

Wednesday, December 14, 2011

Lirik Lagu Ombak Rindu–Hafiz/Adira



Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


Sebolehnye hari2 saye nak celebrate tau :)

Yess!! Hari ini 14.12.2011 genap 2 tahun 7 bulan hubungan aku dgn si 'die'. Aku tau mesti korang kate itu pon nak bagitau.. Hee takpe. Jgn risau yer.. Aku takkan balas pnye ayat2 or kate2 korang tu.. :D

Kalau korang tgk aku punye daisy sticker tuh , kami punye anniversary ialah 14 May kan? Tapi bagi aku setiap 14 haribulan adalah hari kapel aku dgn si 'die'. Aku tak kesah lah ape korang atau org lain ckp.. Aku mmg suke celebrate mcm ni.. Contohnye if my birthday. My birthday 26th August. So mmg tiap2 26 haribulan aku celebrate my birthday.. Hahah sape lagi nak celebrate kan selain diri ini?? Eccehhh :p

Aku happy kalau celebrate mcm ni. Dan ia jugak membuat aku muhasabah diri. Dan beringat yg diri ni makin tua. Hehhe tue ke aku?? 

Dan seboleh2nye aku nak celebrate hari2 yang membahagiakan aku ni sepanjang hari.. :) Peace yawww!! ^,^

Note: Semoge relationship aku dgn 'die' berpanjangan.. Aminnn :)

Cepatt!! Tak tahan dh ni...

Hee mesti pelik dgn tajuk ni... Huu mmg pelik pon.. Dan bagi aku ia memori yg plg susa den nak lupokan.. Aishhh!!

Semalam (13.12.11) si 'die' jemput aku kat opis.. Dah lah hujan lebat kat KL ni.. Mmg hujan gilerr lahh... Die dtg dgn my auntie. Plan nak tmn my auntie pergi Mydin nak beli brg siket.. Tapi jem mase tuh mmg tak hengat... Sudahlah jem hujan plak tuh.. Aku dlm keta mase tuh dh kesejukan...

Sejuk2 tapi masih lagi nak minum air.. Bengong tol.. Faham2 jek lah kalo dh kesejukan dlm tuh.. Ditambah dgn minum air terlalu byk.. Ishh tibe aku nak terkucil.. Mule2 boleh tahan lagi.. Tapi dkt sejam jugakk kami sangkut dlm keta tuh, aku terus ckp kat 'die'...

"Kamu... Org nak kencing ni..." Kateku dgn nade yg sungguh sayu.. Ecehhhh :p 
"Eh2.. Yang.. Jgn kencing dlm keta plak... Bau nanti..." Ciss!! Tara guna punya BF.. Aku tak tahan dh nih boleh plak die berkata2 sedemikian rupe.. Hampeh toll... xD

Aku pon buat lah jampi serapah~~ "Ulat bulu... Ulat bulu.. Ulat bulu..." byk kali gak aku ckp... 'Die' pon dh tergelak2... Haaha.. Makcik aku kat belakang bg sokongan padu... "Ayu, ko kemut jek... Biar tak keluar..." Hahahhahah tergelak 'die' kat sebelah... "Eh.. Boleh plak men kemut2 ek??" Makcik aku pon balas lah... "Ko nak aku ajar ke mcm mane nak kemut tuh??" Hahah :DD tak boleh blah betol lahh depa ni.. Aku tgh di ambang wati maut ni boleh plak dorang nak bermaharaja lawak kat sini.. Cepuk sorang2 karang baru tau. Huuhh!!

Aisehhh! Aku btol2 tak tahan dh ni... Sudah lahh jem kat Jalan Tun Razak tu... Boleh plak banjir kilat... Aishhh bertambah2 jem lahh... Aku kat dlm keta dh terpere2... Dlm hati aku dh berdoa "Ya Allah, selamatkan lah hamba Mu yang lemah ini"...

Masih tak bergerak lagi... Mane nak cari tandas ni... Eee lambatnye~~

Hahh nampak aku dh nampak IJN (Institut Jantung Negara).. Cpt2 aku suruh die berenti kat situ kejap.. Tapi problemnye IJN tuh jauh lagi.. Aku rase nak turun jek. Tapi byk banget kenderaan kat situ. Kang tak pasal2 esok keluar newspaper "SEORANG WANITA MAUT SEBAB TERBURU-BURU NAK PERGI KENCING".. Tak ke haru di buatnye..

Masih menahan lagi... :'(

Akhirnye si die bawak jek keta tuh dgn terburu2.. Walau di hon oleh kenderaan lain.. Die peduli ape.. Dah sampai tu, aku pon ape lagi. Dgn sepantas kilat pergi masuk ke dlm IJN tu.. Punye luas aku tgk IJN tuh.. Sblm ni takde luas mcm nih.. Aisehh... Pergi ke kanan cari tandas.. Tak jumpe... Huargggggghhh!! Aku dh lah tak tahan ni. Boleh plak tak jumpe tandas. Lalu aku pon pergi ke kaunter pertanyaan lalu bertanye (dh name kaunter pertanyaan mestilah kena tanye kan?? Ape lah!!) "Kak, mane tandas??" Akak cute tu membalas "Adik jalan terus lps tuh belok kanan.."

Fuhh!! Dgn super kilat Yaya (dlm cite Boboiboy) den pon pergi ke arah seperti yg telah diperkatakan..

Dah jumpe ni... Alamak!! Dah masuk dlm tandas ni... Adeshhh!

Aku tak tahan sgt ni... Mak tolong~~ Huu tak dpt di selamatkann.. Hurmm mcm mane ni... Ishh!! Boleh plak tak dpt nak diselamatkan lagi... 

Hampir 20minit aku dlm tandas tuh... Aku pon keluar dgn muka slumber.. Masuk keta tukar seat dgn makcik aku.. Dlm keta aku diam jekk.. Die tanye.. "Awek aku diam jekk kat belakang tu.. Mcm tacing aje.." Aku mls nak berkate2...

Sampai rumah aku terus mandi.. Dan pergi rumah makcik aku. Nak tidur sane temankan die.. Heheh :D


Korang faham2 lah ape dh jadi dgn aku mase kat IJN tuh..

Note: 'Sediakan payung sebelum hujan'

Monday, December 12, 2011

Jalan2 dgn 'die' :)

Ehem2!! Ishh lame gak tak update blog ni.. Hee :)
Bukan tak moh update cume takde time jekkkk... <
Busy lah semue.. Busy nak kawen nih.. Hakhakhak :)) acah jekk... sape lahh nak kat aku ni yer... Sudahlah rupe paras pon kurang.. 

Tapi kan ade sorang jek yang nak kat kite ni taw... Hee ade lahh.... Hurmm lari dri tajuk asal lagi.. Sudah2 lah Yu nak merapunye pon... =='

Okeys!! Tak nak merapu dah... Enough Ayu! :)
Yela.. Weekend aritu aku dgn die pegi jejalan kt The Curve. Alaa kat mutiara damansara sblh tesco tuh.. Tak tahu sudah... Hahahahah.. Kami gerak pegi sana dln pukul 3pm mcm tu lah...

Dah sampai ni, nak cari parking moto plak tak tahu kat mane.. Adeshh pakwe aku nih.. Kalo bab2 parking msti failed. Huhh baik tak yah bwk moto kalo mcm tuh.. **gelak jahat**

Akhirnya decided park dkt dlm tesco jekk(kire menumpang jek la ni).. Dh jumpe tmpat nak parking ni.. Dah keluar pon dari tesco tibe2 baru perasan.. 'Eh, nak keluar pegi Curve ni lalu mane?' tanye si die... Aku pon tercengang2.. Alamak die ni.. Boleh plak tak tahu mcm mane pegi Curve. Kami pon dok jalan2 cari Curve.. Dh nampak tapi nak pegi ke sane tak tahu.. Tak kan nak melintas cmtuh jekk kan...
Dah lah panas kat luar tuhh.. Aishh sabor~~~ jekk lahhh =='

Akhirnya jumpe jugee jalan ke sane.. Senang gilerrr... Lalu dln tesco pon bolehh.. Siot jekk... Huhhh!!
Ok lahh.. Dh jumpe jalan kami pon pergi lah ke sane... Dah masuk situu mcm boring jekk.. Jalan, jalan, jalan dan jalan... 

Waaaa~~ Canteknye decoration kat sini.... Aku pon duh lahh die amek pic aku.. Heee 

:: Hahhh mase nih lahh yg aku teruja sgt tgk air pancut & decoration tuhh.. ::
:: Nak amek gambar pon sambil bertelefonn.. takk pahammm ==' ::

:: mase ni 'die' malu2 kucing nak amek gambar... den pakso jooo ::

:: walawehhh.. mcm wedding lahh pulokkk... :D ::

:: apehall lahh aku suke amek gambar serupa ini.. ishhh ^0^ ::

:: piza time ::

:: tgh tunggu ketibaan piza ku... ::

:: bersame kekasih gelap ::

:: konon2 macho lah tuhh .. hahaha :P ::

:: gemuknye aku.. :( ::

:: mengelak dari 'ditangkap' ::

:: ni muke nak makan kaki jekk.. hakahakahak ::

So ni jek yang dpt di kongsi... Huu mmg jalan sakan aku mase tuhh.. Best sgt2 dpt jalan2 dgn 'die'.. :) Love you syg.. Sayang kamu sgt2...

Tuesday, December 6, 2011

Novel Terpakai utk di jual

Assalammualaikum semua.. :)

Ade sape2 nak beli novel tak?? Saya ade novel2 yang dh habis khatam semuanye utk dijual.. Sape2 berminat boleh lah email kat alamat email ni ayunie_wahip@yahoo.com. Serious buyer jek akan di layan. Nanti saya akan post gambar2, tajuk novel & harga novel.

Terima kasih.. :)

Ya sudahlah.. :)

Uishhh... Berape hari dh tak update blog. Heheh malas lorr nak update.. Ngee~~ Hurmm by the way, mesti korang tertanye2 pasal tajuk entri aku kali ni.. Kan3?? Eh tak tanye ke? Takpe lahhh~~

Hee korang layan tak sinetron2 dari Indon ni? Aku kadang2 layan kadang2 tuh tidak. Tengok sinetron die jugak lahh.. Kadang2 sinetron Indon ni merapu2 ceritenye. Mcm tak logik.. Ala mcm lagu Elyana tuh "tak tercapai akal".. Hahh mcm tuh lah cerita2 indon ni.. Tapi tak semua lah mcm tuh.. Hampir 70% jugakk lah cerite dorang merapu2.. Heeee aku plak yang terapu2 kat sini...

Sebenarnye aku nak story pasal satu sinetron nih. Tajuknye 'Nada Cinta'.. Bersiaran kat astro 104 tiap2 hari Isnin hingga Jumaat pukul 6.30pm. Dan ulangannye pukul 12am. 

Mule2 aku tak minat taw cerite ni. Sebab boring sgt2.. Cerite ni kan drama muzikal.. Ala mcm cerite kau&aku tuh.. Tapi cerite tu lagi better dari ni.. Nyanyi pon mcm tak masuk jekk.. Nyampah aku... Sampai lah satu tahap nihh.. Boleh plak aku tersangkut tengok cerite nih. Umm mungkin ade Randy Pangalila kot.. Hee ganteng sihh... :P

Lagi satu aku suke cerite ni sbb lagu2 die best banget... Salah satu lagu yang aku suke sgt2 (sampai buat message tone tuh..), lagu Ya Sudahlah by Bondan Prakoso feat Fade 2 Blake.. Alaaa aku pon tak kenal dorang nih sape.. Nak tau sape klik SINI.. 

Lagu nih mmg best. Lirik die pon boleh tahan best.. Salah satu kenape aku suke tgk sinetron Indon nih sbb byk lagu2 soundtrack dorang yg best2.. Belum masuk Malaysia lagi tau... Hee :D

Hee jom layan lirik lagu 'Ya Sudahlah'.. Dan kite layan sekali VC die ekk... Layannnnn~~


Ketika mimpimu yang begitu indah
Tak pernah terwujud ya sudahlah
Saat kau berlari mengejar anganmu
Dan tak pernah sampai ya sudahlah

Reff:
Apapun yang terjadi
Ku ‘kan slalu ada untukmu
Janganlah kau bersedih
Cause everythings gonna be ok
Satu dari sekian kemungkinan
Kau jatuh tanpa ada harapan
Saat itu raga kupersembahkan
Bersama jiwa cita-cita dan harapan
Kita sambung satu persatu sebab akibat
Tapi tenanglah mata hati kita kan lihat
Menuntun ke arah mata angin bahagia
Kau dan aku tahu jalan selalu ada
Juga ku tahu lagi problema kan terus menerjang
Bagai deras ombak yang menabrak karang
Namun ku tahu ku tahu kau mampu tuk tetap tenang
Hadapi bersamaku hingga akhir datang
Saat kau berharap keramahan cinta
Tak pernah kau dapat ya sudahlah yeah
Dengar ku bernyanyi lalalalala heyeyeyeyeyayaya
Dedum dedudedadedudidam semua ini belum beakhir
Back to Reff:
Satu ‘kan langkah langkah yang beriring
Genggam hati rangkul emosi
Genggamlah hatiku satukan langkah kita
Sama rasa tanpa pamrih
Ini cinta across the sea
Peluklah diriku terbang bersamaku
Melayang jauhh.. woo..woo.. yeeahhh.. (come fly with me, baby)
Ini aku dari ujung rambut menyusur jemari
Sosok ini yg menerima kelemahan hati
Yea.. aku cinta kau.. ini cinta kita
Cukup satu waktu yes untuk satu cinta
Satu cinta ini akan tuntun jalanku
Rapatkan jiwamu yo tenang disisiku
Rebahkan rasamu untuk yg ditunggu
Bahagia hingga ujung waktu
http://hotliriklagu.com
Back to Reff: 3x



Note: Ya Sudahlahhh. ;p
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
♥ Copyright © 2012 reserved to WahyuNie WaHip. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa