Friday, October 19, 2012

Segmen Miz Ruha | Lesen

Assalammualaikum semua. Selamat hari Jumaat. Hari ni aku terbace entry sorang blogger. Dia buat segmen. Senang jek segmen ni. Hahha berlagak. Segmen bercerite pengalaman korang/pakcik korang/makcik korang or sape-2 dengan korang mase amek LESEN MEMANDU. Waa gitu. Aku pon terase nak join. Hehe yela. Aku kan baru amek lesen jugak. Cerite tuh aku ade post kat SINI



Tapi takpe. Aku akan ceritekan kt sini kalo korang malas nak bukak. Aku ringkaskan lah ek. Aku amek lesen motor dgn kereta. Dijadikan cerite, mase amek ujian JPJ kereta aku dh gagal 2kali. Sbbnye aku sangkot kat bukit. Siot tol. Mase belajar boleh pulak nak lepas kan. Dah nak test boleh pulak tak lepas. Pfftttt! Yang tak tahan 2 kali pulak tuh yang sangkot. Sabar jek lah mak. -_-"

Motor aku sekali jek dah lulus. Ecehhh! Berlagak ko. Haha sekali sekala berlagak. Ngee :D

Kali ketiga nak amek test kereta, aku malas nak mengharap yang aku lulus. Aku berserah jek. Kalo lulus alhamdulillah. Kalo gagal, malas aku nak repeat. Yela. Dah 3 kali kot kalo aku gagal lagi. Tengah menunggu giliran tuh hati aku berdebar jek. Kaki tangan sume sejuk mejuk. Boleh pulak tang-2 tuh nak berak lah. Nak kencing lah. Macam-2.

Dah tibe giliran, aku pun masuk lah kereta. Bace bismillah dulu. Huhu neves beb. Amek spm pon tak mcm ni. Haha. 

Dan paling tak sangka aku boleh lepas kat bukit. Wiii. Aku suke aku suke. Gedix jap ;)

Rase nak melompat-2. Hahah. Yela suke punye pasal kan. Bayangkan lah dah due kali gagal. Yang ni lulus pulak. Hurmm syukur..

Aku rase tu jek kot nk cite. Nak bace lagi terus klik kat SINI.

Ok lah. Wassalamm~ (^_^)

9 comments:

  1. huhuhu join segmen yang saman jugak! :)

    ReplyDelete
  2. test dulu pun tak lepas kat bukit... kali kedua lulus dengan jaya,,, ^_^
    tahniah! anda lulus!! :)

    thanks join... ^_^

    ReplyDelete
  3. hehehe, kita bukit elok je lepas. tang jalanraya enjin boleh lak semput mati 3x. hehe,

    Slmt bersegmen, singgah dari segmen sama tau :)

    http://babyaimacomel.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

    ReplyDelete
  4. Tahniah, berjaya juga akhirnya..

    Dari segmen sama..
    http://ibuberbicara.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

    ReplyDelete
  5. untunglah sekali pon dah lulus...
    http://www.silenceblogz.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

    ReplyDelete
  6. Dari segmen lesen yg sama...

    http://kelip-kelipancontest.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruhalesen.html

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. wahh..hebat lah dia...tahniah2 hehe

    wa dari segmen sama jugak :)

    http://www.mksyahir.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen-versi-typo-friday.html

    ReplyDelete
  9. memang paling neves mase bukit tu tapi tak sangka time test sekali try terus lulus.. memang tror aku ni <-- sekali sekala riak takpe kan? =P

    ReplyDelete

Pergi kedai nak beli daun keladi,
Daun dibeli kat kedai Pak Ali,
Terima kasih singgah blog ni,
Kalau boleh komenlah sekali..
Hehehe (^_^)v

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
♥ Copyright © 2012 reserved to WahyuNie WaHip. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa