Wednesday, June 6, 2012

5 perangai buruk yg tak patut korang ikut ..

Assalammualaikum semua..

Ok. Malas nak cerite panjang. Kat sini aku nak listkan 5 perangai buruk aku yang tak patut korang follow. Kalau korang follow nasib korang lah. Jangan cakap kat mak pak korang, aku yang ngajar. Aku cepuk sorang2 kang. (Bajet aku kenal korang jek :p)


1. Tak Sabar

-aku mengaku yang aku ni jenis tak sabar punye orang. bende nak cepat jek. dan nak orang semua ikot cakap aku. haha yang ni korang jgn ikut taw. sentiase beringat  "SABAR ITU SEPARUH DARIPADA IMAN". bukan separuh dari SABARIAH yer.

:: sabar ::


2. Pemarah

-kalau orang tak kenal memang korang ingat aku ni jenis yang pendiam. pijak semut pun tak mati. tapi kalau korang kenal aku & dekat dgn aku. memang tau lah perangai aku ni mcm mane. pantang buat silap mule lah nak melenting. tapi tengok keadaan lah. kalau keadaan tu buat aku marah gile VAVI memang meletups.. Opps..

:: muke aku marah tak lah cmni ::



3. Membazir

-hah! yg ni salah satu perangai yang aku tak suke. tapi yang aku tak suke tu lah ade dlm diri aku ni. Suke membazir. Contohnye, kalau ade duit, nak beli kasut. tapi tak pakai pun kasut tu. simpan buat pekasam. kalau boleh makan takpe.

:: lebih kurang mcm ni la koleksi kasut aku ::



4. Cemburu Buta

-ok. aku tau cemburu buta boleh makan diri. tapi nak buat mcm mane. aku memang pantang kalau Afiq bermesej2 dengan girl lain. alaa mcm korang tak jeles kalu pakwe korang mesej dgn perempuan lain. Cett :p tapi aku mengaku yang cemburu aku ni memang cemburu gile vavi. hahha *gelak jahat*

:: jeles2 ::


5. Pelupa

-suke lupe letak barang kat mane. contohnye, cincin yang Afiq bagi kat aku sempena birthday aku tu. Hilang kau. Gile.. Dah dua kali kot Afiq belikan pastu aku lupe letak mane. Aku ni jenis tak suka pakai cincin time nak tidur. so bile aku nak tidur tu, aku tanggalkan lah. kalo tak, esok pagi2 jari aku jadi gumuk. dah lah aku gumuk makim gumuk le. ok tak yah nak bayangkan.


:: cantek x hasil karya saye? ::


Hee that's all. Banyak perangai tak senonoh aku ni. Tapi tak nak cerite semua. Membuka pekung sendiri namenye. Siket2 suda lah. Yerr dop? Hahaha. Saje nak share. Sharing is caring maa.. Weeee (^_^)

Ok. bai!

Nota kaki: kalau tulis perangai baik tu riak tak? hurmm (-_-)"

2 comments:

  1. jangan merajuk kuat sangat. huhuhu. tapi bab pemarah tuh kite memang sama. huhuhu. lagi satu sensitif. hik hik.

    p/s : word verification kalau boleh tutup la sebab susah nak komen. hihihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak wana, hehe perempuan memang cenggitu. yerr dopp.. hahah :DD

      eh, yg word tuh camne nak tutup ek? tak tau lahh.. hahah.. tulunnn

      Delete

Pergi kedai nak beli daun keladi,
Daun dibeli kat kedai Pak Ali,
Terima kasih singgah blog ni,
Kalau boleh komenlah sekali..
Hehehe (^_^)v

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
♥ Copyright © 2012 reserved to WahyuNie WaHip. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa